De ce să nu-i dai câinelui să mănânce ciocolată, nici măcar "un pic" de sărbători

foto: Freepik
foto: Freepik

Poate că ești tentat, mai ales acum de sărbători, să-i dai și câinelui tău o pătrățică de ciocolată, măcar de poftă, mai ales când îl vezi cum te privește insistent. Sub nicio formă nu cea rugăminților! Nici măcar o dată-n an! Ciocolata poate fi fatală pentru câini.

Câinilor nu ar trebui să li se dea niciodată ciocolată din cauza conținutului de teobromina și cofeină, care sunt toxice pentru animale. Aceste substanțe pot afecta sistemul nervos central și inima câinelui, putând duce la intoxicație și, în cazuri severe, chiar la deces, avertizează specialiștii de la howstuffworks.com.

Teobromina este prezentă în cantități semnificative în ciocolată și este metabolizată mai lent de către câini în comparație cu oamenii. Aceasta poate provoca simptome precum vărsături, diaree, creșterea ritmului cardiac și, în cazuri grave, convulsii sau colaps.

Fiecare tip de ciocolată conține diferite niveluri de teobromină, ciocolata neagră și ciocolata cu lapte având concentrații mai mari decât ciocolata albă. Chiar și o cantitate relativ mică de ciocolată poate avea consecințe grave pentru sănătatea câinelui, în funcție de mărimea și greutatea acestuia.

Din acest motiv, este de evitat să dați câinelui ciocolată sau alte produse care conțin cacao. În schimb, pentru a-i oferi recompense sau gustări, ar trebui să optați pentru alimente sigure și sănătoase pentru câini, recomandate de medicul veterinar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel