De ce să nu guști niciodată din mâncarea de câine sau de pisică, nici măcar în glumă

foto: Freepik
foto: Freepik

Se înmulțesc clipurile pe rețelele sociale în care utilizatorii sunt provocați să mănânce mâncare de câine sau de pisică sub formă de granule sau conserve. Iată de ce nu ar trebui să faci asta, cu riscul să nu mai fii "cool" pentru prieteni!

Există câteva motive pentru care nu ar trebui să mănânci mâncare pentru câini sau de pisici, nici măcar în glumă:

Siguranța alimentară: Mâncarea pentru câini este formulată special pentru nevoile nutriționale ale animalelor de companie și poate conține ingrediente care nu sunt sigure pentru consumul uman. Unii aditivi sau conservanți pot fi dăunători pentru sănătatea omului.

Calitatea ingredientelor: Mâncarea pentru câini este concepută pentru a satisface nevoile nutriționale ale animalelor de companie, nu ale oamenilor. Ingredientele pot varia în ceea ce privește calitatea și igiena, ceea ce poate prezenta riscuri pentru sănătatea umană.

Boli și paraziți: Consumul de mâncare pentru câini poate crește riscul de a contracta boli sau infecții, deoarece această hrană nu este procesată sau preparată pentru a fi sigură pentru consumul uman. Pot exista bacterii, paraziți sau alți agenți patogeni care pot cauza probleme serioase de sănătate ca toxiinfecție alimentară severă.

Aspect social și cultural: Mâncarea pentru câini este destinată animalelor de companie, iar consumul acesteia de către oameni poate fi privit ca fiind dezgustător sau nepotrivit din punct de vedere social și cultural. Și totuși, în rândul tinerilor din online rămâne, din păcate, o distracție.

În concluzie, este important să consumăm alimente sigure și sănătoase pentru om și să ne abținem de la consumul de mâncare pentru animale de companie, indiferent de circumstanțe. Cele la conservă sunt mai periculoase decât granulele uscate din cereale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel