EXCLUSIV  De ce s-a prăbușit sportul în România. Pierre de Hillerin: Am moștenit imaginea de la sovietici

Pierre Joseph de Hillerin, fost director al Centrului de Cercetări pentru Educaţie Fizică şi Sport, a vorbit în cadrul evenimentului "UPGRADE ROMANIA: SĂNĂTATE PRIN SPORT. SPORTUL, MINA DE AUR A ECONOMIEI", organizat de DC Media Group, despre cum văd românii mișcarea și de unde pleacă această viziune.

"Dacă vrem să schimbăm ceva, trebuie să schimbăm apele. Sportul de performanţă nu e un galop de sănătate, cere sacrificii şi, de multe ori, inclusiv de sănătate. Ce am putea să facem ar fi să înţelegem că educaţia pentru mişcare este fundamentală", a declarat Pierre de Hillerin.

"Am moștenit imaginea de la sovietici"

"De ce sport? Dacă ne lămurim asupra cuvintelor, putem fiecare dintre noi să avem motive. Am moștenit imaginea de la sovietici, dar ea a început o dată cu Jocurile Olimpice de la Berlin, când o naţiune a vrut să demonstreze că este o naţiune puternică şi a urmat un război. Sovieticii au vrut să demonstreze că au o naţiune puternică şi au împins sportul de performanţă în vitrină. Noi, neavând puterile lor, am rămas cu ideea sportului de vitrină şi încet, încet, în spatele sportului de vitrină, s-au prăbuşit rânduri, rânduri de elemente de sănătate", a spus Pierre de Hillerin.

Declarațiile complete, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel