De ce s-a înscris actorul Mihai Mălaimare în UNPR - EXCLUSIV

Actorul Mihai Mălaimare, contactat de DC News, a spus de ce a decis să se înscrie în UNPR după ce Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel şi-au depus adeziunile în partid, în urmă cu o săptămână.

"Am decis să reintru în politică. Au trecut niște ani, am văzut în ce dezastru a ajuns Parlamentul și cred că este nevoie ca oameni responsabili să facă acest pas", ne-a spus marele actor.

"În perioada 2000-2004, Parlamentul a fost constituit în marea lui majoritate din specialiști în toate domeniile, inclusiv în cultură. Comisia de Cultură, chiar dacă nu a avut mulți artiști, era formată din oameni care se pricepeau extraordinar la legile din acest domeniu. Artiștii trebuie să intre în politică. Sunt legi care îi guvernează strâmb în momentul de față", a mai zis Mihai Mălaimare pentru DC News.

"Sunt multe legi care afectează artiștii și care nu au fost făcute de oameni de cultură, cum ar fi Legea incompatibilității. (...) Pe de altă parte, nivelul cultural al acestui popor este atât de scăzut încât este obligatoriu ca artiștii să se implice", ne-a mai spus actorul.

"Planurile mele sunt legate de transformarea instituțiilor statului în instituții cu adevărat în slujba statului de drept. Pe de altă parte, mi-ar plăcea ca Parlamentul să redevină ceea ce ar trebui să fie: adică prima instituție a unei democrații", a adăugat Mihai Mălaimare.

[citeste si]

În urmă cu o săptămâna, actorii Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel s-au înscris şi ei în UNPR.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, declara atunci că este o onoare că doi mari actori care sunt "oameni patrioţi şi oameni de mare valoare" să se înscrie în formaţiunea politică pe care o conduce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel