Bulgarii se tem că un produs românesc le va invada piața

România Bulgaria hartă
România Bulgaria hartă

După ce ani întregi românii au adus în țară mașini înmatriculate în Bulgaria, pentru a evita plata anumitor taxe, a venit rândul ca vecinii de la sud de Dunăre să se teamă că vor fi invadați de un produs din România.

Site-ul bulgăresc Vsekiden, citat de Agerpres, scrie luni, că este foarte posibil ca, începând cu 1 septembrie, jumătate din Bulgaria să fie invadată de pâine românească.

Producătorii bulgari de pâine sunt foarte îngrijoraţi de faptul că TVA la pâine în România urmează să fie diminuat de la 24% la 9%. În plus, preţul energiei electrice folosite de colegii lor români este cu 37% mai mic, iar gazele naturale sunt cu 28% mai ieftine.

Toate acestea reduc drastic preţul pâinii din România, ucigând producţia bulgărească, scrie sursa citată. Brutarii bulgari se tem că pâinea românească va pătrunde nu numai în Dobrogea şi în zonele transfrontaliere, ci în întreaga Bulgarie de nord. Ei insistă ca şi Guvernul de la Sofia să reducă TVA în cazul pâinii, de la 20% la 10%. Brutarii mai arată că recolta de grâu din acest an este foarte bună, atât în Bulgaria, cât şi în România, ceea ce va duce la ieftinirea semnificativă a pâinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel