De ce o vrea DNA sub control judiciar pe Olguța Vasilescu

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au solicitat în continuare să nu mai participe la emisiuni radio sau de televiziune.

"Nu a mai avut nicio probă DNA-ul astăzi, dar s-a solicitat în continuare să nu mă apropii de posturile de radio şi de televiziune. Din câte înţeleg, din ce a cerut în sală procurorul DNA, controlul judiciar s-ar referi la faptul că eu nu mai am voie să merg în studiourile de radio şi televiziune. Să nu uităm totuşi faptul că sunt o persoană publică, deci nu că nu aş mai avea voie să vorbesc despre proces, ci pur şi simplu nu mai am voie la radio şi la tv, ceea ce mi se pare un pic cam prea mult şi, de asemenea, să nu iau legătura cu denunţătorii şi cu martorii din dosar", a afirmat Olguţa Vasilescu la finalul şedinţei de judecată, care a avut loc fără prezenţa presei. Ea a spus că nu a luat legătura cu niciunul dintre denunţătorii din dosar, iar martorii sunt funcţionari ai Primăriei Craiova, cu care lucrează zilnic. "Nu i-am întrebat niciodată 'te duci la DNA, ce-o să declari?' sau 'ai venit, ce-ai declarat?'. Sunt chestiuni pe care le-am înţeles foarte clar cum funcţionează şi nu am făcut niciun fel de greşeală din acest punct de vedere. Şi atunci mi se interzice să iau legătura cu jumătate din Primărie, înseamnă că ajungem în situaţia în care intrăm într-un blocaj", a explicat Vasilescu.

Ea a reclamat din nou atitudinea denunţătorului Petru Becheru, pe care l-a acuzat că a trecut şi la jignirea sa ca persoană. "Din punctul meu de vedere, mi se pare că s-a mers mult prea departe şi cred că şi denunţătorul a mers mult prea departe, pentru că deja nu mai sunt jigniri aduse ca primar al Craiovei, ci ca femeie, ca mamă, sunt aluzii cu conotaţie sexuală, sunt tot felul de jigniri", a arătat Olguţa Vasilescu.

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare, marţi, faţă de contestaţia DNA împotriva deciziei instanţei inferioare privind neluarea măsurii controlului judiciar faţă de primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, în dosarul în care aceasta a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel