De ce nu vor sportivii români să poarte drapelul la Olimpiadă

portdrapel_romania_beijing
portdrapel_romania_beijing

COSR nu găsește pe nimeni din delegația țării noastre care să poarte drapelul la ceremonia de deschidere a JocurilorOlimpice de la Londra. Cei peste o sută de sportivi au declinat oferta comitetului, chiar dacă portdrapelul va fi extrem de mediatizat.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a explicat motivul: festivităţile vor începe târziu, iar componenţii lotului olimpic vor intra în competiţie foarte repede.

"Am vorbit cu o parte dintre ei şi sportivii sunt foarte lucizi. Niciunul dintre ei nu va risca nici măcar unu la un milion pentru chestiunea asta. Ei se pregătesc patru ani pentru a deveni campioni olimpici, că poartă drapelul sau nu îl poartă. Am vorbit cu ei, nu acest lucru e pe locul unu. Pe primul loc e medalia. Şi îi înţeleg foarte bine, sunt toţi profesionişti, trecuţi prin competiţii. Vom alege marţi, vom discuta şi cu ei. Deocamdată avem 2-3 idei, dar mai trebuie să vorbim şi cu sportivii şi antrenorii. E o decizie colectivă şi asumată colectiv. Pentru sportivi e o mare onoare să poarte drapelul României, dar o şi mai mare onoare să vadă drapelul ridicat pe cel mai înalt catarg. Şi eu dacă aş fi în locul lor aş prefera să câştig o medalie, ştiu că nu o irosesc. O ceremonie de deschidere este un foarte mare efort fizic", a declarat Morariu.

Ceremonia de deschidere începe târziu, la ora 21.00, din considerente de televiune, fiindcă o parte din venituri vin de la sponsorii americani . Asta înseamnă că sportivii vor intra pe stadion după spectacolul de deschidere  după ora 11.00 seara, sau ora 01.00 a României. Din simulările făcute, România ar urma să intre la o oră şi jumătate după ce intră prima ţară. Asta înseamna după ora 02.00 noaptea la Bucureşti. ”E o teorie medicală care spune că pentru o oră pierdută de somn trebuie să stai o zi, explică Moraru. Pentru a recupera, sportivul ar avea nevoie de trei zile de recuperare, cel puţin".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel