Orban: ”Lovitură de partid! Nu pot fi înfrânt.” Acuză presiuni ca-n regimurile totalitare/ De ce nu și-a depus demisia direct la Parlament, ultimatum pentru Cîțu

foto Agerpres/ Ludovic Orban, declarații după demisie
foto Agerpres/ Ludovic Orban, declarații după demisie

Ludovic Orban a făcut primele declarații după ce a făcut pasul în spate de la șefia Camerei Deputaților. 

Ludovic Orban a anunțat că i-a înaintat demisia sa de la conducerea Camerei Deputaților lui Florin Cîțu, pentru a nu face un cadou PSD-ului, care ar fi putut prelua șefia acestei camere parlamentare, în contextul politic actual. El i-a dat lui Florin Cîțu și un termen limită, de 15 zile. În același timp, a acuzat o lovitură de partid la Congresul în care s-a ales conducerea PNL. ”Rămân același om, nu pot fi înfrânt” a spus Ludovic Orban, în declarația de presă. 

”Nu vreau să fac niciun cadou PSD”

”Mi-am înaintat demisia de la conducerea Deputaților, o demisie aflată la dispoziția președintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care consideră că e necesară această depunere. Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaților, pentru că dacă astăzi mi-aș fi dat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, la Camera Deputaților, cel mai probabil, în situația politică în care ne găsim, cel mai probabil, președinte al Camerei Deputaților ar fi putut ajunge un PSD-ist și nu vreau să fac niciun cadou PSD. 

Demisia mea nu este la dispoziția dlui Cîțu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care într-un termen de maximum 15 zile ea nu va fi depusă la Camera Deputaților, la finalul acestei perioade, îmi voi depune eu, personal, demisia. 

Am anunțat această decizie, e o decizie irevocabilă pe care o voi pune în practică. Există un motiv foarte puternic care mă determină să fac acest gest. Dacă cineva își imaginează că poate să-mi închidă gura după ceea ce s-a întâmplat sâmbătă și duminică, înseamnă că nu mă cunoaște. Am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice săvârșite vreodată într-un partid politic în ultimii 31 de ani.” declarat Ludovic Orban. 

Acuză o lovitură de partid

El a acuzat că-n campania pentru șefia PNL au fost dați afară din funcții publice liberali susținători ai săi, acuzând și presiuni, amenințări și utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL. Totodată, susține că s-au făcut promisiuni pe bani publici. Ludovic Orban consideră că a fost ”atacat mai mârșav decât a fost vreodată atacat de PSD.”

”Totul a culminat cu un așa-zis Congres în care a fost încălcat flagrant și grav un drept fundamental într-o democrație: dreptul de a alege liber. Mecanismele de control și presiune parcă sunt desprinse din apanajele regimurilor totalitate” a afirmat Ludovic Orban, considerând că e fără precedent în democrație.

”Planificatorii acestei lovituri de partid, care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democrației, și uneltele lor jalnice din afara și din interiorul partidului și-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL și au transformat PNL în ceva ce n-a fost niciodată în istoria sa, aproape distrugând imaginea publică a PNL. 

Multă lume se întreabă ce voi face. Transmit simplu și clar: rămân același om, nu pot fi înfrânt. Voi continua lupta pentru lucrurile în care cred cu mai multă energie, vigoare și hotărâre” a mai afirmat Ludovic Orban.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel