De ce nu se vede Zgonea cu delegația Comisiei de la Veneția

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat luni că nu va avea nicio întrevedere cu delegația Comisiei de la Veneția, întrucât nu i-a solicitat nimeni acest lucru și, din câte a înțeles, delegația "se vede numai cu cei care sunt pe partea cealaltă a baricadei".

Întrebat dacă are o întâlnire stabilită cu experții Comisiei de la Veneţia, Zgonea a răspuns: "Nu, mie nu mi-a solicitat. Am avut o discuţie când au fost ultima dată, cu preşedintele Comisei de la Veneţia, o discuţie care mie mi s-a părut de bun simţ, cu schimb de opinii corecte şi de o parte şi de alta".

Potrivit președintelui Camerei Deputaților, în cadrul acestei vizite în România, Comisia se va întâlni numai cu cei ”care au o opinie diferită vizavi de spiritul şi litera Constituţiei şi al democraţiei”.

"Am înţeles că acuma se vede numai cu cei care sunt pe partea cealaltă a baricadei, cu fostul Avocat al Poporului, cu ceilalţi colegi ai noştri care au o opinie diferită vizavi de spiritul şi litera Constituţiei şi al democraţiei. Este o obeservație, ca președinte al Camerei am dreptul să fac această observație", a spus Zgonea.

Subliniind faptul că mesajul Curții Constituționale faţă de corectitudinea desfăşurării şi organizării referendumului şi faţă de legalitatea poroceselor derulate pe parcursul referendumului a fost foarte clar, președintele Camerei Deputaților a notat că dacă CC semnala anumite nereguli, acestea ar fi fost incluse în hotărârea sa.

O delegaţie de experţi ai Comisiei de la Veneţia se află luni şi marţi la Bucureşti. Conform Comisiei de la Veneţia, vizita are loc în contextul pregătirii unei opinii privind situaţia constituţională din România şi OUG care amendează Legea CC şi Legea referendumului.

În prima zi a prezenței delegației Comisiei de la Veneția în România, experții au programate întâlniri cu judecătorii CCR, cu președintele Traian Băsescu, la ora 14.30, precum și cu președintele Senatului, Crin Antonescu, la ora 18.30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel