De Ce nu poate da Boc 5 la sută în plus la salarii și pensii

Premierul s-a opus, în ședința de guvern de astăzi, propunerii propriului partid, de majorare a pensiilor și salariilor cu 5 la sută. Ideea majorării a venit de la Sorin Frunzăverde și a fost aruncată în spațiul public cu ajutorul ministrului Muncii, Sulfina Barbu. Această măsură venea la scurtă vreme după ce ministrul Mediului anunțase renunțarea la taxa auto, o altă aberație impopulară a guvernului.

Aflat în plină campanie de imagine, premierul abia întors de la dat zăpada ar fi avut un bun prilej de a demonstra că guvernarea sa eficientă a dat roade. Din păcate, lăcomia pedeliștilor l-a împiedicat să dea ”suta lui Nea Nicu”. În 2011, Coaliția a uitat să treacă în Buget majorări de salarii sau pensii, motivând că le va acorda în 2012, dacă evoluțiile economice o vor permite. Luna aprilie, avansată de Sulfina Barbu ca moment al majorărilor, cade din start, fiindcă nu se pot face rectificărui bugetare în prima jumătate a anului. Cel mai devreme, s-ar putea rectifica Bugetul în iulie. Dar, legea responsabilității fiscale, nu permite majorări de salarii și pensii cu 6 luni înainte de alegerile generale.

Replierea lui Emil Boc pe poziția ”responsabilității” și a ”evitării derapajelor” a fost cauzată tocmai de dificultățile legislative, legate de o creștere a salariilor și pensiilor. Lia Olguța Vasilescu și Mariana Câmpeanu, parlamentari USL, ne-au confirmat că în actuala Lege a Bugetului nu există alocări care să permită majorările promise de Sulfina Barbu. Valeriu Steriu, de la UNPR, susține că există soluții tehnice, dar nu a putut preciza la ce capitol ar fi fost trecute aceste creșteri de venituri, în 2011.

Citește și:

Emil Boc: Guvernul nu va lua măsuri populiste

Jeffrey Franks: Salariului minim ar putea crește

UNPR va cere FMI revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din 2010

Boc, mandatat de coaliție să negocieze cu FMI majorarea pensiilor și salariilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel