EXCLUSIV  De ce nu iau firmele româneşti ajutor de stat. Ministrul Oprea: Istoria e bine să fie cunoscută

 Pensii
Pensii

Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, a explicat, la DC News, care sunt noutăţile legislative în privinţa schemelor de ajutor de stat. 

Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri a explicat, într-un interviu acordat DC News, care este modalitatea prin care se va acorda ajutor de stat companiilor, prin noua legislaţie. 

"Noua schemă de ajutor de stat va deveni funcţională, iar urmare a dialogului cu mediul de afaceri, a suferit o serie de modificări majore. Una dintre ele: diminuarea pragului de la 10 milioane, la 3 milioane. Ceea ce înseamnă că şi firmele cu capital românesc pot participa astăzi la schema de ajutor de stat.

Pentru că IMM-urile, marea lor majoritate, sunt cu capital românesc. Al doilea lucru important e că va fi o schemă continuă", a explicat ministrul Oprea.

Întrebat dacă, nu cumva, vechea schemă de ajutor de stat a fost făcută tocmai pentru a împiedica firmele româneşti să acceseze acest program Radu Oprea a declarat: "Istoria e bine să fie cunoscută, cel puţin prin prisma faptului de  a nu mai repeta greşelile. Eu cred că astăzi, anumite lucruri nu se mai întâmplă şi tocmai despre acest lucru vorbeam, de o schimbare de abordare."  

Urmăreşte explicaţiile date de ministrul Radu Oprea, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel