De ce nu există un învins al alegerilor parlamentare

mihailneamu-1347881601
mihailneamu-1347881601

Liderul Partidului Noua Republică, Mihail Neamțu, susține Facebook, după eșecul ARD în alegerile parlamentare, că este nevoie de construcția unei opoziții solide, constituită, în principal, din cei care nu acceptă "impostura, ceafa lată și baștanul pe post de legiuitor", respectiv clasa de mijloc.

"Principalul perdant al acestor alegeri este cetățeanul român liber și puternic. Mai precis, reprezentantul clasei de mijloc. Vor fi milioane de oameni slăbiți de Statul abuziv și din pricina grupurilor de interese. Familiile oamenilor întreprinzători vor avea de suferit din pricina economiei clientelare", scrie Mihail Neamțu pe pagina sa de socializare.

Potrivit liderului NR, "înăuntrul și în afara Parlamentului, avem nevoie de opoziție puternică la USL", deoarece "ne îndreptăm spre un model social sud-american: politicieni super-bogați coboară din patru în patru ani în comunități sărăcite și cumpără voturi ori simpatii la un preț derizoriu".

Mihail Neamțu susține în continuare că "opoziția la USL trebuie să fie, în primul rând, opoziția clasei de mijloc - a celor care nu acceptă răsturnarea ierarhiilor valorice, impostura, ceafa lată și baștanul pe post de legiuitor!", notând că nu crede că oameni "scăldați în opulență" îi pot sfida pe aceștia, vorbind despre solidaritate, și că "socialiștii au monopolul compasiunii".

Postarea liderului NR este interesantă, în condițiile în care, ultimele guvernări aproape au distrus clasa de mijloc. Creșterea șomajului, desființarea în ritm alert a IMM-urilor, diminuarea salariilor bugetarilor și a pensiilor, scăderea consumului populației sunt doar câteva din pârghiile care au tras clasa medie spre limita de jos a piramidei sociale. Toate măsurile economice luate în ultima perioadă de guvernările democrat-liberale au lovit sistematic în fiecare dintre categoriile profesionale ale clasei de mijloc și le-au distrus statutul social, astfel că, mai înainte ca această categorie a populație să se organizeze într-o viitoare opoziție, ar trebui să i se asigure șansa de a renaște.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel