De ce nu e bine să dormi cu capul la nord

foto: Freepik
foto: Freepik

Se zice că nu e tocmai indicat să dormi cu capul în direcția nordului.

Nu există dovezi științifice solide care să susțină că dormitul cu capul la nord este dăunător sau sănătos. Orientarea patului sau a capului în timpul somnului este în mare parte o preferință personală și nu are un impact semnificativ asupra sănătății. Și totuși, experții de la livingetc.com susțin că orientarea capului spre zona de nord în timpul somnului poate provoca migrene severe, somn agitat, coșmaruri, confuzie la trezire, dezechilibru și nervozitate a doua zi.

Teoria din Feng Shui, o practică tradițională chineză, susține că dormitul cu capul spre nord ar putea afecta echilibrul energiei corpului. Se crede că această poziție poate provoca o perturbare a câmpului magnetic al Pământului și ar putea aduce disconfort sau probleme de sănătate. În plus, scade pofta de mâncare de a doua zi dimineață.

Totuși, majoritatea oamenilor aleg poziția de somn în funcție de confortul personal, obiceiuri și preferințe individuale. Este important să alegi o poziție care să îți ofere un somn odihnitor și confortabil. Dacă ai îngrijorări sau probleme legate de somn, este întotdeauna recomandabil să consulți un specialist în somn sau un medic pentru sfaturi personalizate și evaluare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel