De ce nu e bine să dai pisicii pește din conservă

foto: Freepik
foto: Freepik

Dacă știai până acum că pisica poate mânca pește din conservă, în afara specialităților din petshop-uri, știai greșit! Iată la ce pericole îți expui animăluțul dacă-l hrănești cu sardine sau orice altă conservă de pește din supermarket!

Cu excepția conservelor de pește pentru pisici, cele din comerț pentru consum uman nu sunt tocmai cea mai bună opțiune pentru hrana de zi cu zi. Mâncarea specială de pisici este atent dozată și conține, pe lângă pește, și alți nutrienți selectați pe nevoile micilor feline. În schimb, peștele din conservele din comerț le pot crea disconfort digestiv și chiar alergii, spun specialiștii de la allcatsvetclinic.com.

Deficiențe nutriționale: Peștele din conserve poate să nu furnizeze toate substanțele nutritive de care o pisică are nevoie în mod echilibrat. De exemplu, s-ar putea să lipsească cantitățile corespunzătoare de vitamine și minerale esențiale.

Mercur și plumb: Peștele din ocean poate conține niveluri ridicate de metale grele precum mercurul, care poate fi toxic pentru animalele de companie în cantități mari. Peștele din conservele pentru pisici a trecut prin mai multe serii de procesare, ceea ce-l face să fie mai ușor acceptat de animale.

Probleme de sănătate: Consumul excesiv de pește poate contribui la probleme de sănătate la pisici, cum ar fi acumularea excesivă de minerale și dezvoltarea afecțiunilor renale.

Alergii alimentare: Peștele este o sursă comună de alergii alimentare la pisici. O dietă bazată exclusiv pe pește poate crește riscul dezvoltării alergiilor sau intoleranțelor alimentare.

Este important să diversifici dieta pisicii și să furnizezi hrană de calitate, formulată special pentru nevoile nutriționale ale pisicilor. Consultarea unui veterinar pentru a obține recomandări personalizate în ceea ce privește alimentația este întotdeauna o idee bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel