EXCLUSIV  De ce NU a spus Cîțu cu cât cresc pensiile. Câciu: Scădere dramatică. Se va afla în scurt timp!

Economistul Adrian Câciu a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, de ce Florin Cîţu nu a specificat procentul cu care vor creşte pensiile. De asemenea, economistul i-a atras atenţia ministrului că, dacă această creştere va fi de 14 la sută, cum se vehiculează, atunci nu va fi "cea mai mare pe care au văzut-o românii". 

"Nu e cea mai mare creştere. În anul 2017 a fost o creştere cu 15 la sută. Am făcut eu un grafic prin 2018 şi mi-a fugit gândul la el când vorbea Florin Cîţu. De ce zic de acel an? Au fost 2 măriri, una în ianuarie, una în iunie, cumulat fiind vreo 15 la sută.

Din păcate, ce mă îngrijorează este faptul că lucrăm cu materialul clientului fără documente fundamentate de instituţii de profil. Mă aşteptam ca Comisia de Prognoză să contribuie la nişte elemente de construcţie a PIB-ului. Când faci o rectificare, ca să înţeleagă toată lumea, practic te uiţi la ce nu funcţionează în economie. Ca să poţi vedea asta, ai nevoie de estimări ale Comisiei de Prognoză. Altfel, faci o rectificare doar din pix, fără o fundamentare în spate. Noi nu avem acest document al Comisiei de Prognoză. Dl Cîţu a spus că prognoza este pentru o contracţie de 3,8 la sută. Este îngrijorător. Asta înseamnă că mergem spre PIB-ul de la 2018, ceea ce este o scădere dramatică şi ne afectează pe următorii ani. 

Cîțu nu și-a asumat! 

Nu a spus procentul creşterii pensiilor, pentru că atunci apare decontul politic. Ăsta este punctul meu de vedere. A preferat să nu spună ca să nu deconteze. Se va afla, însă, în foarte scurt timp procentul. Eu aştept şi opinia Consiliului Fiscal, iar abia atunci vom şti exact cu cât cresc pensiile. Pe mine mai mult mă interesează, însă, cât de sustenabilă e rectificare, pentru că ne-am putea trezi cu probleme majore care să creeze dezechilibre macro-economice.", a declarat Adrian Câciu în exclusivitate pentru DC NEWS.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel