De Ce nu a apelat PNL la sondaje înainte de europarlamentare

Președintele PNL, Crin Antonescu, a dezvăluit, miercuri, într-un interviu acordat pentru DC News, de ce liberalii nu au apelat la sondaje înainte de alegerile europarlamentare 2014 din 25 mai.

"Noi n-am făcut unul (n.r. - sondaj). Și am să vă spun de ce: ca să facem economie, iar un sondaj poate estima ce se poate estima. În cazul în speță, cu alegerile europarlamentare cu grad mare de interes, marii actori ai acestor alegeri sunt primarii. Primarii au așezările mici. Vorbim de comune. Au o capacitate de mobilizare și influențare mare - vorbesc strict de mijloace legale a votului - care capătă o pondere foarte mare, în condițiile unei absențe masive la vot. Așa s-a întâmplat și altă dată.

Vezi și: Tăriceanu plănuiește decapitarea PNL. Ce spune Antonescu

Nimeni nu poate - niciun institut de sondare a opiniei publice - să știe ce va face, cât de mult se va implica sau nu se va implica sau în ce direcție se va implica un primar. Să zicem un primar PDL. Va merge el cu PNL-ul? Va ceda presiunilor PSD, care are puterea centrală? Va merge el cu PMP-ul, pentru că cineva l-a rugat frumos și i-a dat un măr? Și de aceea avem o certitudine că - un vot masiv, vot important, probabil mult mai mare decât ceea ce va fi la prezidențiale pentru PSD, ai cărori agenți electorali merg din plin. Și dincolo, o mare necunoscută - ca în vasele comunicante - ce se întâmplă între PNL, pe de o parte, PMP, PDL. Obiectivul rămâne 25% și pronosticul meu este un rezultat între 22% și 25%", a declarat Crin Antonescu.

Citește și: De ce lipsește Antonescu din scandalurile Ponta-Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel