De Ce l-a sunat Băsescu pe Chițoiu. Vezi mesajul președintelui

Președintele Traian Băsescu recunoaște că l-a sunat pe ministrul Finanțelor Daniel Chițoiu, în legătură cu menținerea lui Radu-Grațian Ghețea în funcția de președinte al CEC Bank. Șeful statului dezvăluie și motivele pentru care l-a sunat pe ministrul Finanțelor, printr-un mesaj postat pe site-ul Administrației Prezidențiale de către purtătorul de cuvânt al instituției, Bogdan Oprea.

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, confirmă că a avut o discuție cu ministrul Finanțelor Publice, domnul Daniel Chițoiu în data de 17 octombrie a.c. în jurul orei 15.30. În cursul acesteia, domnul președinte Traian Băsescu l-a avertizat pe domnul ministru Daniel Chițoiu să nu-l schimbe din funcție pe președintele CEC Bank, domnul Radu-Grațian Ghețea, înainte de terminarea mandatului legal", se arată în prima parte a mesajului.

Motivele apelului

A doua parte a mesajului prezintă motivele pentru care șeful statului l-a contactat pe Daniel Chițoiu:

"Motivele pe care domnul președinte Traian Băsescu le-a invocat sunt următoarele: (1) - mandatul domnului Radu-Grațian Ghețea la conducerea CEC Bank expiră în anul 2014, iar întreruperea acestuia fără o motivație temeinică este de natură a crea neîncredere în instituția bancară; (2) - domnul Radu-Grațian Ghețea deține, în prezent, și funcția de președinte al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor, funcție rezervată numai directorilor de bănci. După înlocuirea pe criterii politice a conducerii EximBank, domnul președinte Traian Băsescu l-a avertizat pe domnul ministru Daniel Chițoiu că schimbarea din funcție, nejustificată și tot pe criterii politice, a domnului Radu-Grațian Ghețea este de natură să creeze neîncredere în sistemul bancar românesc. Intervenția domnului președinte a fost făcută în baza Articolului 80, alin. (2) din Constituția României".

Vezi și: Chițoiu: Băsescu m-a rugat telefonic să nu-l schimb pe șeful CEC Bank

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel