De ce îl nu vor liberalii pe Klaus Iohannis la prezidențiale

Crin Antonescu, Klaus Iohannis
Crin Antonescu, Klaus Iohannis

Liberalul Radu Zlati explică de ce Crin Antonescu ar trebui să candideze la prezidențiale în defavoarea lui Klaus Iohannis care ar trebui să fie premier.

VEZI ȘI: Faza zilei la Congresul PNL. Nimeni nu se aștepta la așa ceva

"Klaus Johannis a fost ales președinte la recentul Congres al PNL, pe baza unei moțiuni intitulată Pentru un deceniu de liberalism, prosperitate și stat de drept. Dar, în mod evident, acest program este programul unui președinte de partid (mai exact: al președintelui PNL). El nu se dorește și nu poate fi program prezidențial, fie el și al unui "președinte liberal." Căci un program prezidențial, un proiect de țară, nu poate să conțină, de exemplu, dorința ca PNL să guverneze pentru perioada următorilor 10 ani. Și aceasta dintr-un motiv extrem de simplu: odată ajuns președinte, domnul Klaus Johannis ar trebui să "uite" că a fost liberal, să "uite" că a fost președinte al PNL, și să participe, în limitele constituționale ale puterilor sale, la guvernare în colaborare cu toate forțele politice ale țării, indiferent de culoarea lor politică; cu alte cuvinte să fie mediator iar nu jucător (fie el și liberal)", a scris Radu Zlati pe blogul personal.

VEZI ȘI: Ioan Ghișe, despre plecarea din PNL. "Cred că s-a făcut o greșeală"

"Programul pe care Klaus Johannis a primit votul zdrobitor al reprezentanților PNL la Congres este programul unui șef de partid, eventual al unui șef de partid ajuns prim ministru (deci conducând în continuare destinele partidului său), și este un program bun. Dacă Johannis este ales președinte, programul însă va fi abandonat", a continuat Radu Zlati.

Politicianul mai spune că Iohannis nu ar trebui să candideze la prezidențiale, dacă își dorește să-și ducă la capăt promisiunile pe care le-a făcut la Congresul PNL.

"Dacă domnul Klaus Johannis dorește cu sinceritate să implementeze propriul program politic, program pe baza căruia a fost ales președinte al PNL, ar trebui să nu candideze la prezidenția României", a adăugat Radu Zlati.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel