De ce este utilă deținerea unui permis pentru barcă?

Cu toate că nu se bucură de aceiași popularitate precum permisul pentru autovehicule, permisul pentru barcă este un tip de permis care este dorit de către un număr din ce în ce mai mare de persoane. 

Această situație se observă ca urmare a analizării numărului de persoane care se înscriu la cursurile care trebuie să fie promovate în vederea obținerii permisului pentru barcă. Este clar că acest tip de permis este interesant în primul rând pentru persoanele care locuiesc în zona Mării Negre, a Deltei Dunării a Dunării sau a lacurilor care sunt navigabile. Persoanele care optează pentru obținerea unui astfel de permis se bucură de o serie de beneficii, avantajele oferite stând la baza unei astfel de dorințe.

Există o serie de motive pentru care este utilă deținerea unui permis pentru barcă. Câteva dintre cele mai importante sunt următoarele:

- Posibilitatea de a lucra în cadrul domeniului navigabil este cel mai important avantaj oferit de către deținerea unui permis pentru barcă. Evident, pentru a putea lucra într-un astfel de domeniu de activitate este nevoie de mult mai mult decât deținerea unui permis pentru barcă însă și acesta este necesar.

- Deținerea propriei bărci și utilizarea acesteia în diverse scopuri este un alt avantaj oferit de către deținerea unui permis pentru barcă.

- Relaxarea și diminuarea stresului sunt două dintre beneficiile de care se bucură persoanele care aleg plimbările cu barca/vaporașul. Aceste plimbări pot fi realizate atât de firmele care activează în cadrul acestui domeniu de activitate cât și de către persoanele care dețin propria barcă. Pentru a realiza o astfel de plimbare este necesară și deținerea unui permis pentru barcă, nu doar deținerea unei bărci.

- Posibilitatea de a putea explora diverse locuri este un alt avantaj important oferit de către deținerea unui astfel de document.

Să deții un permis pentru barcă este mult mai simplu decât ți-ai imagina

Persoanele care nu cunosc detalii despre domeniul navigabil consideră că deținerea unui permis pentru barcă necesită parcurgerea unui proces complex, greu de realizat și care necesită o perioadă lungă de timp. Colaborând cu o firmă specializată obținerea unui permis pentru barcă nu este o misiune greu de realizat. Ba dimpotrivă! Acesta se poate obține mult mai simplu și rapid decât ne-am imagina. Identificarea unei firme care prestează cursurile care trebuie să fie promovate pentru obținerea permisului pentru barcă este prima etapă care trebuie să fie parcursă pentru a putea intra în posesia unui astfel de permis. Interesul crescut pentru astfel de cursuri face ca în piața de specialitate să existe mai multe astfel de firme așa că trebuie analizate toate ofertele pentru a o putea identifica pe cea mai bună. Pentru ca o astfel de identificare să poată fi realizată cât mai simplu și cât mai repede trebuie analizate următoarele criterii:

- Notorietatea de care se bucură firma este un detaliu care transmite cât de profesionistă este firma. Este un detaliu important pentru că o firmă care nu se bucură de un nivel ridicat de apreciere este o firmă care din varii motive nu poate presta cele mai eficiente servicii. Așadar, atenție mare la acest detaliu pentru a putea beneficia de cele mai utile servicii.

- Rapiditatea cu care se poate intra în posesia permisului pentru barcă. Există firme care din varii motive întârzie momentul în care cursantul poate intra în posesia permisului pentru barcă și firme care fac tot ceea ce este posibil pentru ca acest moment să aibă loc cât mai repede din momentul în care cursantul s-a înscris la un astfel de curs.

- Varietatea de cursuri oferite. O firmă care este serioasă oferă toate cursurile care trebuie să fie absolvite pentru ca o persoană să poată obține toate categoriile care pot fi obținute în acest domeniu de activitate.

- Informațiile prezentate în timpul cursurilor sunt foarte importante pentru că acestea oferă cunoștințele de care o persoană are nevoie pentru a putea conduce o barcă. Așadar, atenție foarte mare la acest detaliu. Sub nici o formă nu trebuie colaborat cu firme pentru care aceste cursuri sunt doar o simplă formalitate.

Categoriile care pot fi obținute de către persoanele care doresc obținerea unui permis pentru barcă

Persoanele care doresc obținerea unui permis barca la Skipperacademy.ro trebuie să știe că există mai multe categorii care pot fi deținute pentru obține un permis pentru barcă cât mai complex. Categoriile care pot fi obținute sunt următoarele:

- Clasa D. Prin intermediul acestei clase se obține dreptul de a naviga în apele interioare ale țării. Un astfel de permis pentru barcă este solicitat de majoritatea persoanelor care se înscriu la un curs pentru a obține permisul pentru barcă.

- Clasa B. Persoanele care vor obține această clasă vor avea dreptul de a naviga pe oceane si mări dar fără a depăși 24 de mile față de coastă.

- Clasa C. Prin intermediul acestui tip de permis pentru barcă se poate naviga pe oceane si mări până la o distanță de 6 mile față de coastă.

- Clasa A. Acest tip de clasă oferă libertate totală în zonele în care se poate naviga dar și pentru distanțele care pot fi parcurse cu ajutorul unei ambarcațiuni.

- Clasa S. Este un supliment la permisul pentru barcă care trebuie să fie deținut de către navigatorii care doresc să conducă o barcă cu vele.

- Nu în ultimul rând, certificatul radio GMDSS -LRC este un alt tip de certificare care trebuie să fie deținută de către persoanele care doresc să dețină tot ceea ce se poate deține în cadrul acestui domeniu de activitate. Prin intermediul acestei certificări se poate naviga în afara apelor teritoriale românești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel