EXCLUSIV  De ce este Turcia importantă pentru NATO. Mircea Geoană: Relevanță strategică deosebită

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO,  a vorbit despre importanța Turciei în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

"Turcia este un aliat extrem de important pentru noi. Geografia și locația geostrategică a Turciei are valențe extrem de importante către multe direcții, către Orientul Mijlociu, către Caucaz și Asia Centrală, către Mediterană, către Balcani, în zona Mării Negre. E a doua putere militară în NATO. Este a treia țară din punct de vedere al bugetului pentru apărare. Este o țară care are o relevanță strategică deosebită.

Este o țară care găzduiește milioane de refugiați, care dacă nu ar fi găsit adăpost și sprijin în Turcia, ar fi venit în număr și mai mare către Europa și e o țară care s-a confruntat cu valuri de terorism succesive pe care din fericire multe țări din Europa nu le-au resimțit cu același nivel de intensitate. Spunând acest lucru, NATO este o familie de națiuni aliate în care și atunci când nu suntem de acord între noi sau cu o politică specifică dintr-un stat aliat, ni le spunem foarte direct.", a declarat Mircea Geoană, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel