De ce este "plin de ciudă" președintele Băsescu

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta consideră că peședintele Traian Băsescu dă dovadă de tupeu când ceartă actualul Executiv pentru deblocarea fondurilor europene POSDRU, deși Guvernul Boc este vinovat de gestionarea deplorabilă a acestora.

„Mi se pare culmea tupeului ca dl Băsescu să ne certe astăzi că am deblocat POSDRU şi că plătim corecţii financiare pentru perioada de până în octombrie 2011, deci ne ceartă de ce Boc a gestionat prost fondurile europene”, a declarat, miercuri seară, la Realitatea Tv, Victor Ponta, menționând că scrisoarea primită de la Bruxelles pe acest subiect va fi dată publicităţii joi.

Potrivit premierului, "preşedintele e plin de ciudă că am reuşit să deblocăm programele europene”.

În intervenția publică de miercuri seară, preşedintele Traian Băsescu a declarat că în scrisoarea pe care Victor Ponta a prezentat-o și în care a susținut că POSDRU a fost deblocat, se constatau progrese, arătând însă că Guvernul a fost ,,incompetent” în negocieri, deoarece premierul a acceptat anulări de finanțări de 25%.

,,Doctorul Ponta a spus <<gata, s-au deblocat banii, vin banii>>. Vreau să vă spun ce se scrie în scrisoare. În scrisoare se constată progrese și era timpul, din aprilie până acum, să fi făcut și guvernul Ponta ceva progrese în consolidarea sistemului de management a banilor europeni, de control, de combatere a conflictului de interese și așa mai departe. Deci scrisoarea începe în ton pozitiv, politicos. Pe urmă vin însă realitățile a ceea ce urmează să se întâmple”, a punctat Băsescu, citează NewsIn.

"Și realitățile sunt următoarele: Guvernul Ponta (...) a acceptat anulări de finanțări cu 25%. Asta înseamnă că toți cei care au primit finanțări pe POSDRU trebuie să ramburseze 25% din ce au primit. Și aici vorbim de universități, vorbim de întreprinderi mici și mijlocii, vorbim de oameni tineri care au vrut să își facă o afacere. Pentru ca în timpul campaniei să poată avea loc sceneta ziaristului și al lui Ponta care venea cu bani în studio guvernul a acceptat fără nicio reținere corecții de 25% pe banii pe care i-a dat deja (...)”, a completat șeful statului, care a catalogat cabinetul Ponta ca fiind "incompetent" în negociere, dar și pentru că ,,nu a făcut nimic” de la instalare și până la auditul care a avut loc în luna noiembrie.

,,Ceea ce vă spun este complicat, dar vreau să subliniez că avem o problemă, o problemă pe care o vor suporta beneficiarii de resurse de pe programul POSDRU și că domnul Ponta a preferat ca înainte de data de 9 decembrie să nu le spună acest adevăr (...). Putea să negocieze o corecție mai mică. 25% este o corecție uriașă”, a mai declarat președintele Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel