De ce este imposibilă o negociere între USL şi Băsescu: eu trebuie să rămân unde vreau!

Liberalul Varujan Vosganian a anunţat strategia USL şi a spus că nu va avea loc nicio negociere cu Traian Băsescu. După decizia CCR liderilor USL li s-a cerut să treacă la o negociere cu Băsescu, pentru a nu menţine ţara în incertitudine. Analistul Bogdan Teodorescu a explicat pentru DeCe News care sunt motivele pentru care USL nu va negocia nicio variantă cu Traian Băsescu.

R: - Credeţi că ar fi posibilă o negociere între USL şi Traian Băsescu?

B. T. - Ţinând seama că până în minutul acesta  Traian Băsescu nu recunoaşte cele 7,5 milioane de voturi de oameni care au ieşit la vot, este greu de negociat ceva. Băsescu, pe liderii USL care au solicitat într-o formă sau alta acest referendum, îi consideră pucişti. Este foarte greu pornind de la aceste premise să mai vorbim de negociere sau de coabitare.

R: - Ce relevanţă au ultimele evenimente în contextul unei negocieri?

B.T. - Haideţi să ne uităm numai la ultima perioadă ce face Parchetul, ce fac oamenii lui Traian Băsescu. Au început să ridice oamenii pe motivul că au fost la vot, deja intrăm într-o altă epocă a discuţiei. Haideţi să ne uităm ce fac judecătorii apropiaţi PDL de la CCR şi atunci vom avea o imagine a unei realităţi, în care conceptul de toleranţă ar fi greu de acceptat şi aplicat.

Ideea enunţată de Vosganian este destul de simplă. După tot ce s-a întâmplat în România, după tot ce s-a spus, oare cum mai pot sta aceşti oameni la aceeaşi masă, faţă în faţă. De fapt noi aici sunem, în acest spaţiu foarte drag lui Traian Băsescu, în care el duce lucrurile foarte departe şi din aceea postură nu mai poţi să mergi eventual decât pe calea lui, care, mă rog, este eventual  o cale a reevaluărilor, a compromisurilor, a uitării, dar care este foarte complicată pentru ceilalţi actori.

R: Traian Băsescu a lăsat totuşi o porţită pentru negociere?

Traian Băsescu a spus din prim clipă că el poate să coabiteze, în acelaşi timp a spus că trebuie să îi aresteze pe cei cu care vrea să coabiteze. Traian Băsescuz nu are un dicurs în dublă cheie, el spune orice pentru a creea aceea stare de confuzie care lui îi este extrem de favorabilă. TB nu a recunoscut nici în acest moment dimensiunea votului împotriva sa. Ori, un om care nu înţelege ce îseamnă 7,5 milioane de voturi împotrivă, nu avem ce să aşteptăm.  Nimeni, după 90, nu a obţinut niciodată 7,5 milioane de voturi pentru domnia sa în România, ce să mai spunem împotrivă. Băsescu a reuşit performanţa de a obţine 7,5 milioane de voturi împotrivă, pe care le ignoră, dumnealui se crede la fel de legitim ca în prima zi. Discursul lui Traian Băsescu este într-o singură cheie: eu trebuie să rămân unde vreau!

R: Cum putem interpreta ameninţările lui Traian Băsescu din ultima periodă?

B.T. - Traian Băsescu nu vrea să demonstreze, el vrea să obţină. pentru el miza este să semene nesiguraţa în rândul celor care sunt împotriva lui. Vezi mişcaările Parchetului: chestorul Manoloiu, Curtea Constituţională sau chiar manechinele lui Mazăre. Are dimensiunea unei politici de ameninţare. Se poate vorbi despre instaurarea terorii. triaan Băsescu vrea să creeze disconfort, nesiguranţă în rândul celor care luptă împotriva lui. El vrea să-i determine să înceteze lupta. El mizează pe teroare şi o foloseşte prin toate mijloacele posibile.

Traian Băsescu nu va însemna nimic în analele instoriei. Imaginea sa va fi a celui care a aruncat o blondă pe la Ministerul Dezvoltării, niic cei mai fanatici suporteri ai săi nu-i vor găsi vreo realizare măreaţă în cei opt ani de mandat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel