Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

De ce elvețienii nu țepuiesc Fiscul așa cum o fac românii

[] []

28 ian 2014 / 13:08
Majorarea-impozitelor-pentru-spatii-comerciale-ar-putea-spori-economia-neagra
Majorarea-impozitelor-pentru-spatii-comerciale-ar-putea-spori-economia-neagra

Unii oameni fură mai puțin decât alții, dar care este explicația despre faptul că în Europa de Vest locuitorii sunt mult mai cinstiți decât cei din Europa de Est? Un lucru este cert, elvețienii, de exemplu, sunt foarte corecți.

Economia neagră se dezvoltă atunci când economia are parte de un declin important. Atunci iau amploare fenomene precum șomajul și teama de viitor, iar șansele de a câștiga bani sunt mici. Date fiind condițiile, mulți aleg să muncească ilegal și își iau un al doilea job fără să contabilizeze veniturile.

În Europa de Vest se fac eforturi pentru a ține în frâu economia neagră la cote scăzute. Cel mai bine stă Elveția, unde economia neagră are o pondere de 7% din produsul intern brut (PIB). Pe locurile următoare se află Austria, cu 8%, și Olanda, cu 9%.

Cele mai "albe" economii din Est sunt cele din Slovacia și Cehia. Estul dă și cele mai "negre" economii din Europa: Bulgaria este lider în black-top cu 31%, urmată de Croația, Estonia, Lituania, România, toate cu 28%. Apoi vin Turcia (27%) și Grecia (24%).

De ce în unele țări oameni sunt mai cinstiți?

Oamenii muncesc în ilegalitate și evită să-și achite obligațiile fiscale. Economia devine cu atât mai neagră cu cât impozitele și taxele sunt mai mari.

Mulți dintre cei care fentează statul nu conștientizează că fac rău întregii populații. Acest fenomen apare în țările cu servicii publice de slabă calitate. Implicarea în economia neagră înseamnă încălcarea legii. Când posibilitatea de a fi prins este mică, iar pedepsele blânde, oamenii continuă să facă ceea ce știu mai bine - să țepuiească statul, scrie DailyBusiness.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22