De Ce crede Ponta că românii nu vor fi discriminați în Marea Britanie

Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a vorbit luni despre posibilitatea ca românii să fie discriminați în Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2014, odată cu ridicarea restricțiilor. Șeful Guvernului a arătat că a vorbit cu omologul său de la Londra în acest sens și s-a declarat "absolut convins că nu va fi vorba de niciun fel de discriminare legală împotriva românilor".

"Nu doar că am vorbit cu premierul Cameron, ambasadorul nostru acolo (n.r. în Marea Britanie) a fost extrem de prezent, miniștrii noștri merg la Londra. Sunt două lucruri diferite: în primul rând în ceea ce privește normele și legea. E foarte clar că de la 1 ianuarie Marea Britanie ridică restricțiile pentru români. (...) Am prezentat împreună cu Guvernul britanic studii independente care arată foarte clar că nu va fi un val de milioane de români care să plece la 1 ianuarie în Marea Britanie, ci este doar o mișcare de media și de politicieni radicali și populiști", a declarat Victor Ponta în ediția de luni a emisiunii "Sinteza zilei", de la Antena 3.

Acesta a transmis că este de acord cu declarațiile venite din partea Guvernului britanic, conform cărora nu se dorește ca nimeni din Europa să abuzeze de pe urma sistemul britanic de protecție socială. Liderul PSD a sulbiniat însă că a face discriminare pentru "că e vorba de români sau bulgari este inacceptabil".

Scoatem în evidență doar aspectele negative

Victor Ponta a mai spus că de multe ori sunt preluate "lucrurile rele și mai puțin cele bune", amintind în acest context o campanie pozitivă a ziarului The Economist, care în ultima sa ediție a publicat un articol în care transmitea: "Români, bulgari sunteți bineveniți!".

"Va fi un efort de comunicare și în perioada următoare, însă eu sunt absolut convins că nu va fi vorba de niciun fel de discriminare legală împotriva românilor. Și mai e un lucru: când o să începem și noi românii să vorbim bine despre noi, să nu ne mai înjurăm noi în fața străinilor, să nu ne mai pârâm în fața străinilor, să nu mai spunem noi ce răi suntem, atunci o să avem mult mai mult succes decât în acest moment", a adăugat premierul, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel