Urmărește emisiunea live


De ce cheamă Băsescu electoratul la vot. Miza atacului furibund la Ponta şi Antonescu

basescu-sediu-campania
basescu-sediu-campania

Traian Băsescu se foloseşte de orice prilej public pentru a îndemna oamenii să vină pe 29 iulie la referendum. Antonio Momoc, strateg de comunicare, consideră că meajul transmis de Băsescu poate fi interpretat în dublă cheie. Dacă la nivel oficial Băsescu cheamă lumea la vot, stategii de comunicare ai PDL lucrează intens la mesajele subterane dedicate susţinătorilor PDL. Momoc consideră că Băsescu nu putea să le spună oamenilor să stea acasă, iar pe cealaltă parte să vorbească de valorile europene. 

"Preşedintele Băsescu vine cu mesajul "Ieşiţi la vot", dar pe căile subterane se comunică exact contrariul. În acestă campanie el nu are altă miză decât atacul la adresa USL. Încearcă să tragă PDL-ul în sus şi să slăbească USL. Ştie foarte bine că rezultatul nu îl poate întoarce în favoarea lui", a explicat Momoc.

La nivel de imagine Băsescu încearcă să se disocieze cât mai mult de PDL. Dacă toţii liderii vin îmbrăcaţi în alb, Băsescu poartă un tricou albastru. "Încearcă să facă o disociere clară de PDL. De aceea nu îi vedem acolo pe Udrea, Videanu sau Berceanu. Au imagne proastă şi Băsescu evită".

L-am întrebat pe Antonio Momoc cum pozează Băsescu în om simplu, dar în acelaşi timp poartă tricou de peste 100 de euro bucata. "Băsescu înceară să pozeze în om simplu, din popor. Dar faptul că poartă tricouri de 100 de euro nu îl prea ajută. Bine, pentru omul obişnuit prinde, dar cu cât vor afla mai mulţi îi va dăuna grav campaniei. 100 de euro pentru un tricou este foarte mult, alţii îşi cumpără costum de nuntă cu banii aştia", a mai spus Momoc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel