De ce candidează Antonescu în Teleorman

crin-antonescu
crin-antonescu

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri la Rtv că decizia de a candida într-un colegiu din Teleroman are la bază dorința de a maximiza scorul național al USL, dar și al său propriu.

Liderul PNL spune că decizia de a-și schimba colegiul se datorează unor anumite calcule. "Legea electorală actuală, în forma ei, este de-a dreptul perversă având efectul teribil de a da, prin vot uninominal, doi parlamentari pe acelaşi colegiu. Încercăm să ne alocăm forţele, candidaţii în aşa fel încât numărul de voturi pe care îl strângem la nivel naţional să fie maxim," declară liberalul, arătând că o candidatură a sa ar avea ca efect creşterea şanselor candidaţilor liberali pentru Senat din Capitală de a accede în Parlament. "Nu poţi pleca de la ideea că vei câştiga cu 50% plus unu în toate colegiile," a continuat fostul președinte interimar.

Crin Antonescu recunoaște că "nu l-a apucat dorul de iarbă verde" ci a ales să candideze în Teleorman pentru a obține un scor mai bun decât în Capitală. "Nu am ipocrizia să spun că m-a apucat dorul de iarbă verde şi am plecat la Teleorman. Fiecare partid, fiecare politician are dreptul să-şi facă nişte calcule. Ştiu foarte bine că poate e mai dificil de obţinut 50% în Bucureşti decât 58% în Teleorman," spune liberalul.

Candidatura în același județ cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, reprezintă, potrivit președintelui Senatului, o dovadă a solidarității. "Atâta vreme cât suntem aliaţi, cu bune şi cu rele, faptul că şi eu şi secretarul general al PSD candidăm pe colegii care se suprapun reprezintă o formulă de soliditate şi de durată. Cine vrea să spună că am fugit la Liviu Dragnea să-mi dea mie voturi, poate să creadă asta. Nu-i imbecil pentru asta. Imbecil e dacă crede că oamenii de la Teleorman votează cum le spune Liviu Dragnea, Crin Antonescu sau Traian Băsescu," precizează liderul PNL.

El a  ținut să lămurească la cine s-a referit când a folosit termenul "imbecili" pentru a-i descrie pe cei care contestă decizia sa de a candida în Teleroman. Crin Antonescu i-a făcut imbecili pe cei care nu sunt de acord cu el. Fals. Crin Antonescu i-a făcut imbecili pe cei care îi critică decizia de a candida la Teleorman. Fals. Imbecili sunt cei care îşi permit să jignească sute de mii de cetăţeni care merită să fie respectaţi, indiferent de opţiunile lor politice şi care nu sunt duşi la vot cu arcanul nici de Liviu Dragnea, nici de mine," explică liderul PNL.

Crin Antonescu va candida în colegiul 3 din Teleorman pentru un mandat de senator, după ce, inițial, se hotărâse să candideze pentru un loc de senator în sectorul 3 din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel