EXCLUSIV  De ce au crescut prețurile la facturi. Cîțu vorbește despre un voucher care poate ajuta românii

Florin Cîțu / Foto Facebook
Florin Cîțu / Foto Facebook

Premierul Florin Cîțu vrea să pună la punct o strategie care să ducă spre independența energetică a României.

„Este bine să avem astfel de dezbateri. Îmi pare bine că vorbitți despre plafonare versus compensare. S-ar putea să fie ambele. S-ar putea să fie doar compensare. Am început cu o analiză pentru a înțelege exact ce s-a întâmplat. Eu spun că a fost o liberalizare care a venit prea târziu și într-un moment în care prețurile creșteau în toată Europa. În același timp, pe lângă această liberalizare, sunt și elemente structurale pe care le-am observat. În primul rând, această trecere de la producția de energie poluantă către energie verde. (...) Anul acesta, am importat în mare parte energie, prețurile au crescut în toată Europa. Deci, sunt mai mulți factori. Sunt soluții pe termen scurt, adică pentru această iarnă, însă ar trebui să găsim un mecanism care să intre automat pentru astfel de situații și să nu dăm ordonanță de fiecare dată când avem astfel de situații care nu sunt comune. Sunt situații excepționale. Așadar, ar trebui să avem un mecanism care să intre în vigoare, vom găsi această formulă cu compensarea, poate putem să o facem cu un voucher”, a spus, joi, premierul Florin Cîțu.

„Vom avea o discuție cu toate partidele politice responsabile din Parlamentul României despre o strategie care să ducă spre independența energetică a României, să asigure securitatea energetică a României. Vreau să avem clar acești pași”, a subliniat premierul. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical, DC Business, știridiaspora.ro, spectacola.ro, astrosens.ro şi defenseromania.ro.

Plafonare versus compensare. Soluția pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale

VEZI ȘI: AVANTAJE dacă ai certificat verde COVID. Cîțu: Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel