De ce ar trebui să mâncăm cireşe. Secretul ştiut de puţine persoane

Loredana Brumă / 12 mai 2019 / 17:48 Salveaza PDF Comentarii
Cireșe. Foto cu caracter ilustrativ.
Descriere foto: Cireșe. Foto cu caracter ilustrativ.

Cireşele au câteva beneficii incredibile asupra organismului. Sunt indicate celor care suferă de insomnie, au dureri articulare sau vor să slăbească. 

Protejează împotriva diabetului zaharat

Cireșele dulci au un indice glicemic scăzut de 22, mai mic decât caisele (57), strugurii (46), piersici (42), afine (40) sau prune (39). Acest lucru le face o gustare mai bună decât multe alte fructe, în special pentru diabetici.

Ne ajută să avem un somn liniştit

 

Aveţi un somn agitat? Sucul de cires este salvare! Bea suc de cirese cu 30 de minute inainte de masa de seara. Într-un studiu, participanții și-au intensificat aportul de melatonină urmând această rutină. Cireșele sunt o sursă bună de melatonină, care ne ajută să reglezim ciclurile noastre de somn.

Ne ajută să slăbim. Cercetătorii au descoperit că șobolanii care au fost hrăniți cu pudră de cireș, într-o dietă bogată în grăsimi, nu au luat prea mult în greutate.

Ajută la prevenirea bolii Alzheimer. Cireşele ajută la memorie.

Reduce riscul de accident vascular cerebral

 

Cireșele au beneficii cardiovasculare. Antocianinele, care sunt pigmenții care dau cireșe de culoare roșie, pot activa PPAR care reglează genele implicate în metabolismul grăsimilor și glucozei. Acest lucru reduce riscul de colesterol ridicat, tensiunii arteriale si diabet zaharat, potrivit cercetarilor de la Universitatea din Michigan Health System.

Incetineste imbatranirea pielii

 

Ciresele sunt fructele cu cel mai mare nivel antioxidant. Antioxidanții ajută corpul să lupte împotriva radicalilor liberi care ne fac să arătăm bătrâni. Bea un pahar de suc de cireș zilnic. Sucul de cireșe este, de asemenea, recomandat ca tratament alternativ pentru alte afecțiuni ale pielii.

Reduce riscul atacurilor de gută. Consumul de cireșe reduce riscul atacurilor de gută cu 35%.

Ajută la prevenirea cancerului de colon.

VEZI ŞI De ce nu e bine să pui prea multă sare în mâncare


Te-ar putea interesa






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27