De ce ar trebui să dormi cu ȘOSETE în picioare

De ce ar trebui să dormi cu ȘOSETE în picioare / Foto: Pixabay, de s-wloczyk2
De ce ar trebui să dormi cu ȘOSETE în picioare / Foto: Pixabay, de s-wloczyk2

Află în articol de ce este bine să dormi cu șosete în picioare.

Potrivit datelor Institutului Național de Sănătate din SUA, somnul este mult mai calitativ dacă avem şosete în picioare. Datorită șosetelor corpul  nostru și-ar stabili temperatura corectă, dar și ordinea în funcționarea creierului și organismului, scrie Realitatea.net. Atunci când avem șosete în picioare acestea se încălzesc mai bine, iar acest lucru duce la dilatarea vaselor de sânge, efect ce relaxează corpul și transmite creierului că e timpul de somn. Astfel, adormim mult mai rapid.

„Încălzirea picioare reci determină dilatarea vaselor de sânge, și astfel creierul primește mesajul că este timpul să doarmă”, spun specialiștii.

În plus,dormitul cu șosete în picioare ar contribui la prevenirea sindromului Reye și la ameliorarea simptomelor în caz de menopauză. Este însă foarte important să fim atenți la bacterii. Este indicat să evităm șosetele pe care le-am purtat în timpul zilei. Șosetele trebuie să fie fabricate din materiale naturale și nu prea groase.

Tehnica MILITARĂ folosită de soldați care te va ajuta să ADORMI în 2 minute

 

În cazul în care aveți insomnii și vă chinuiți mult seara pentru a putea adormi, aflați că există o tehnică militară folosită de soldați pentru a adormi în doar două minute. Tehnica a fost postată pe TikTok de un pasionat de fitness, Justin Augustin.

„Tehnica a fost creată în armată pentru a ajuta soldații să adoarmă oricând, oriunde, chiar și pe câmpul de luptă când mediul este inconfortabil și zgomotos - somnul pentru un soldat este crucial. Potrivit cercetărilor mele, tehnica a fost creată mai mult pentru piloții de vânătoare care trebuie să fie atenți tot timpul.”, a spus Justin Augustin.

În primul rând, respirați adânc și încercați să vă relaxați tot corpul.

„Relaxează-ți mușchii frunții. Ochii, obrajii, mandibula și axează-te pe respirație. Apoi coboară spre gât și umeri. Asigură-te că umerii nu sunt încordați. Lasă-i cât de jos poți și ține mâinile moi pe lângă corp, inclusiv palmele și degetele”, a explicat acesta.

În tot acest timp, imaginați-vă că sunteți cuprinși de o senzație de căldură de la cap până la degetele mâinilor, apoi de la piept până în vârful picioarelor. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel