EXCLUSIV  De ce ar putea exploda vânzările de Black Friday 2021

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

BLACK FRIDAY 2021. Anul trecut, un român a cheltuit, în medie, 647 RON în timpul promoției Black Friday, conform datelor primite de la procesatorul de plăți PayU. La ce ne așteptăm în 2021, în privința vânzărilor? Iată estimarea profesorului Mircea Coșea.

BLACK FRIDAY 2021. Magazinele online au preconizat un nou record în vânzări. Agerpres transmitea, la începutul lunii, că potrivit unui sondaj susținut de site-ul pentru fashion Glami, aproximativ 68% din clienții români plănuiesc să facă cumpărături de Black Friday în mediul online, în timp ce 25% vor cumpăra și din online, și din magazinele fizice. 

8% dintre respondenți au declarat că nu urmăresc fenomenul Black Friday, și nu plănuiesc să cumpere nimic în acest an.

În 2020, un român a cheltuit, în medie, 647 RON în timpul promoției Black Friday, conform datelor primite de la procesatorul de plăți PayU. În primele 52 de secunde de la deschiderea site-ului eMAG Black Friday, au fost vândute 1000 de televizoare. Într-o singură zi, eMag a înregistrat 12,4 milioane de vizite, cu 1,6 milioane mai mult decât în timpul aceleiași promoții din 2019. Mai mult, vânzările situate la 499 milioane de lei din 2019, au ajuns la 585,7 milioane de lei în 2020. 

Vânzări Black Friday 2021. Estimarea profesorului Coșea 

După ce ne-a declarat că, în opinia sa, Black Friday este "o campanie de vânzare forțată a unor lucruri asupra cărora nici măcar nu se poate controla calitatea" (articolul, AICI), profesorul Mircea Coșea a venit cu o estimare. 

Întrebat dacă vor fi vânzări mai mari sau mai mici ca anul trecut, profesorul Mircea Coșea a spus că "normal, mai mici, dar intervine o chestiune care se cheamă efect psihologic."

"S-ar putea ca de teama unor scumpiri ulterioare și mai mari decât acum, pentru că există această campanie la adresa populației, aproape psihoză, că vin vremuri grele, vine criza, oamenii să zică *Iau acum pentru că mai târziu o să fie și mai rău.", a explicat profesorul în exclusivitate pentru DC News. 

"E foarte greu de estimat. În mod normal, obiectiv, ar trebui să fie o vânzare mai mică, dar factorul psihologic ar putea să forțeze vânzarea.", a subliniat Mircea Coșea. 

VEZI ȘI: BLACK FRIDAY 2021. Lista celor 11 site-uri cu promoții speciale, amendate cu 275.000 lei

VEZI ȘI: Black Friday 2021. Altex: ANPC a găsit preţuri greşite la 44 de produse din 1.000 verificate. Au fost corectate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel