De ce a tăcut Monica Macovei. Legătura cu Marian Căpățână

Monica Macovei
Monica Macovei

"De ce Adrian Năstase și nu Mircea Băsescu?" este întrebarea la care DC NEWS a cerut un răspuns Monicăi Macovei. Europarlamentara PDL a scris, ulterior solicitării, pe blogul său că reținerea lui Mircea Băsescu este dovada unei justiții libere și a transmis PSD "să ne lase cu lecțiile de moralitate". 

Ministrul Dan Șova a scris, pe pagina sa de Facebook, că PDL este zguduit de scandalul Bercea-Băsescu, la fel ca Președinția. 

"În tot acest timp, justițiara Monica Macovei dă din colț în colț și alege să tacă. Nu am cum să nu mă întreb cum a fost posibil ca Alianța România Dreaptă să îl susțină în decembrie 2012 pe intermediarul mitei din cazul Mircea Băsescu pentru o poziție în Senat. Domnul Căpățână mi-a fost chiar contracandidat în colegiul nr. 3 din Olt. Îmi amintesc că doamna Macovei era șefa unei comisii de etică la nivelul ARD, care spunea cine trebuie să candideze și cine nu. Se vede că pentru doamna Macovei intermediarul șpăgii era tocmai bun de senator". 

VEZI și: Monica Macovei și Cătălin Ivan, replici acide după scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondial

Monica Macovei s-a dezis, în luarea de poziție menționată de pe blogul său, de Marian Căpățână. "Partidele politice trebuie să învețe o dată pentru totdeauna că nu pot tolera membrii de partid cu probleme de integritate. Marian Căpățână a candidat din partea ARD, deși eu am votat împotriva acestuia în Comisia de etică a ARD. Votul a fost “3-2” în favoarea candidaturii. Cei 3 care au votat “pentru” să își asume responsabilitatea. Iar PSD să nu mai facă legi pentru infractori, să nu-i mai pună pe liste de candidați și să nu mai facă zid în Parlament ca să-i scape de justiție și închisoare", a scris europarlamentara PDL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel