Urmărește emisiunea live


De ce a renunțat Mihai Stănişoară la indemnizația de la Senat

Prim vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară a anunțat, joi, că renunță la indemnizația de la Senat aferentă lunii noiembrie, pe care o redirecționează în scopuri caritabile. Senatorul consideră că este "jignitor" ca parlamentarii să-și mai încaseze banii pentru perioada respectivă, după ce au luat hotărârea de a lucra "în teritoriu".

,,După ce colegii săi senatori au decis ca în luna noiembrie să-şi voteze ca program de lucru munca în teritoriu, adică în colegiile unde candidează, prim-vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară a anunţat că nu i se pare normal ca pentru această activitate în interesul lor, parlamentarii să îşi mai primească indemnizaţia. Mai mult, el a făcut publică intenţia de a renunţa la banii de la Senat aferenţi lunii noiembrie şi de a-i direcţiona în scop caritabil”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit NewsIn.

Senatorul a redactat şi a înregistrat joi cererea prin care solicita ca indemnizaţia aferentă lunii în curs să ajungă ,,direct” în contul unui caz social, apreciind că este ,,jignitor” ca parlamentarii, care sunt plătiţi din banii românilor să îşi ia indemnizaţia, atâta timp cât nu merg la serviciu. ,,Sper ca gestul meu să fie urmat şi de ceilalţi colegi. Cred că este jignitor ca noi, care suntem plătiţi din banii românilor, să ne luăm indemnizaţia atâta timp, cât nu venim la muncă. Nicăieri în lume cine nu munceşte nu este plătit, deci nici noi nu ar trebui să luăm aceşti bani, întrucât nu venim la muncă”, a menţionat democrat-liberalul.

,,De aceea, am cerut Senatului, ca banii care ar fi trebuit să-i iau dacă veneam la muncă, să fie redirecţionaţi către un caz social din Mehedinţi, judeţ pe care îl reprezint în Parlament”, a completat senatorul PDL, îndemnându-i și pe colegii săi senatori să doneze şi ei ,,în mod real”, şi nu ca în perioada grevei USL când ,,şi-au încasat banii fără a veni la muncă”.

Potrivit sursei citate, cuantumul indemnizaţiei va ajunge direct la Ionuţ Văduva, băieţelul pentru care, joia trecută, pe 25 octombrie, o cursă aeriană Bucureşti-Barcelona a fost oprită pe Aeroportul din Timişoara pentru ca micuţul să primească ajutor medical de urgenţă. Ionuţ şi familia sa sunt din Mehedinţi, judeţ reprezentat în Senatul României de către Mihai Stănişoară, prim-vicepreşedinte PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel