De ce a lipsit Rovana Plumb de la depunerea jurământului de către ministrul Transporturilor, Iulian Matache

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, alături de premierul Victor Ponta și de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au fost marii absenți, vineri, de la depunerea jurământului de către ministrul Transporturilor, Iulian Matache. 

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, s-a aflat, vineri, într-o  vizită  în județul Neamț, unde  s-a întâlnit , cu reprezentanții instituțiilor din subordinea MMFPSPV din județ, se arată într-un comunicat primit la redacție.

Printre problemele abordate s-au numărat cele referitoare la absorbția fondurilor europene, a combaterii muncii la negru, dar și despre problemele legate de noul Cod Fiscal, care a fost retrimis în Parlament de către președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Victor Ponta: Nici măcar Traian Băsescu nu a făcut ce face Klaus Iohannis

Nu în ultimul rând, ministrul Muncii s-a referit și la  proiectul de lege privind a asistența socială, proiect care va fi   înaintat Guvernului. Potrivit ministrului Plumb, proiectul nou de lege va introduce venitul minim garantat (VMI), care va cupla cele 3 beneficii sociale care există în prezent și care va permite reinserția pe piața muncii a persoanelor vulnerabile. Doamna Rovana Plumb a amintit celor prezenți că a fost reînființată Autoritatea Națională pentru Protectia Drepturilor Copilului și Adopție, o altă prioritate a Guvernului actual, dar și despre faptul că, în prezent, ministerul pe care îl conduce lucrează la îmbunătățirea legii salarizări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel