De Ce a fost scos Diaconu de pe listele PNL. Explicația unui lider PSD

Președintele PSD Botoșani, Andrei Dolineaschi, a declarat că față de Mircea Diaconu s-a făcut dreptate de două ori. El susține că fostul senator a fost scos cu un scop precis de pe listele PNL pentru europarlamentare. 

"S-a făcut dreptate de două ori! Pe de o parte s-a făcut dreptate față de deciziile Biroului Electoral Central și ale Agenției Naționale de Integritate care au respins fără motiv candidatura domnului Diaconu. Pe de altă parte, s-a făcut dreptate față de decizia politică a PNL de a-l exclude de pe lista proprie de candidați eligibili, deși dânsul a făcut foarte multe pentru acest partid", a declarat liderul social-democrat, potrivit unui comunicat de presă remis DC News. 

Dolineaschi a mai spus că "PNL l-a sacrificat pe maestrul Mircea Diaconu pentru a-i face loc pe listă fratelui domnului Țurcanu. PNL miza pe șapte locuri eligibile, iar dacă vă uitați acum, după excluderea domnului Diaconu, pe ultimul loc eligibil se află fratele președintelui Consiliului Județean Botoșani. A fost însă o decizie proastă pentru că după excluderea domnului Diaconu, PNL nu va mai obține șapte mandate, cum miza inițial. Deci va pierde și PNL, și fratele domnului Țurcanu".

Președintele PSD Botoșani a conchis: "Explicația că o eventuală invalidare a candidaturii maestrului Diaconu ar fi pus în pericol partidul prin faptul că nu ar mai fi putut desemna reprezentanți în secțiile de votare nu stă în picioare. A fost mai degrabă un pretext. În realitate, știm bine că domnul Țurcanu a făcut presiuni mari la București ca fratele său să intre pe lista candidaților eligibili. Și iată că a reușit să-l impună pe locul lăsat liber de domnul Mircea Diaconu". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel