De ce a fost demisă Carmen Dan, răspuns pentru Bogdan Chirieac: Ați dat glas dezamăgirii mele

Carmen Dan
Carmen Dan

Carmen Dan a vorbit din nou despre protestele din 10 august 2018, dar a explicat și de ce a fost demisă din funcția de ministru al Afacerilor Interne. 

Carmen Dan, fostul ministru al Afacerilor Interne, și Bogdan Chirieac, analist politic, s-au aflat în direct la România TV unde au discutat pe marginea evenimentelor din 10 august 2018.

Fostul ministru a fost întrebat de Bogdan Chirieac despre motivul pentru care a fost schimbată din funcție. 

Iată discuția dintre cei doi: 

Carmen Dan: Modul de manifestare a celor care instigau în 10 august ridică și acum multe semne de întrebare. Sper ca vreodată lucrurile astea să fie descoperite. 

Bogdan Chirieac: Nu există o anchetă. Caracteristica procesului din 10 august a fost aceea că nu avea chip, nu avea lider. Puteți să ne spuneți de ce v-a schimbat doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă, după care președintele Iohannis a refuzat să mai pună un ministru de Interne, asta chiar înainte de alegerile prezidențiale. Care a fost motivul? Noi nu am aflat niciodată!

Carmen Dan: Vă mulțumesc pentru că ați dat glas dezamăgirii mele. Dezamăgirii mele și politic vorbind, dacă vreți, dar mai ales în sens democratic și de respect, până la urmă. Știți că nu îmi place să povestesc. Demisia mea a fost un act asumat, în urma unei discuții, deși făcusem o convenție cu premierul României să avem o relație sinceră și corectă, așa cum am crezut eu că poate să existe. 

Bogdan Chirieac: A avut legătură cu 10 august înlăturarea dvs.?

Carmen Dan: Asta a fost explicația pe care am primit-o eu, cel puțin, că am o imagine negativă. (...) Eu sunt o persoană optimistă și îmi doresc ca până la urmă să se clarifice lucrurile și ancheta. 

Bogdan Chireac: Acea manifestație și-a atins scopul, ce să mai anchetăm acolo? 10 august a fost mult mai greu de organizat decât ce se întâmplă acum în America. America este într-o criză economică fără precedent plus că acum au ieșit la iveală problemele rasiale, brutalitatea poliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel