De ce a fost demis șeful Romsilva, Adam Crăciunescu

Revocarea lui Adam Crăciunescu din Consiliul de Administrație al Romsilva a avut la bază "un motiv simplu", iar decizia nu a fost una ușoară, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca-Palmer.

"Este eronat ce se spune despre faptul că Ministerul Mediului este vinovat de prețurile la masa lemnoasă. În primul rând, Romsilva are responsabilitatea să stabilească prețurile pentru licitații și nu este responsabilitatea Ministerului Mediului să facă asta. Oricine vă spune că ministerul este de vină pentru prețurile la lemn, este eronat. În clipa de față se încearcă blocarea acestor licitații. Este nevoie să se modifice această Hotărâre de Guvern, dar asta nu se poate face peste noapte. Avem o analiză făcută și urmează să se ia o decizie. Nu are nicio legătură revocarea domnului Crăciunescu cu acest subiect, a fost o simplă coincidență. Decizia de a-l revoca pe domnul Crăciunescu din Consiliul de Administrație are la bază un motiv simplu, deși nu a fost o decizie ușoară: cu toată prezumția de nevinovăție, nu este normal ca un om asupra căruia există suspiciuni să rămână într-o poziție, pentru că acest lucru se resfrânge și asupra Romsilva", a afirmat ministrul Mediului, Cristiana Pașca-Palmer, într-o conferință de presă.

Ministrul Mediului a subliniat, totodată, că la Romsilva există o problemă de guvernanță, în condițiile în care, din șapte membri ai Consiliului de Administrație, patru sunt angajați ai regiei.

"Membrii Consiliului de Administrație sunt selectați printr-un proces transparent și au responsabilitatea de a gestiona foarte bine această resursă. La Romsilva există o situație pe care am constatat-o, în sensul că, din șapte membri ai Consiliului de Administrație, patru sunt angajați ai Romsilva, deci avem o problemă de guvernanță proastă', a spus Pașca-Palmer, citată de Agerpres.

Ministrul Mediului a semnat, miercuri, ordinul de revocare a șefului Romsilva, Adam Crăciunescu, din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor.

Anunțul a survenit în contextul în care industria forestieră reclamă prețurile pe care Romsilva le practică la licitațiile din acest an.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel