De ce a demisionat Valentin Popa: Solicitarea e inacceptabilă!

Valentin Popa
Valentin Popa

Valentin Popa a precizat, joi, că asupra sa nu au fost făcute presiuni să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei, explicând că a luat această decizie pentru că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei privind desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor.

Solicitarea UDMR este inacceptabilă (...). Este mai degrabă centrată pe sfera politicului decât pe profesori. (...) Eu nu pot să pun în pericol stabilitatea Guvernului sau majoritatea parlamentară prin acţiunile mele unilaterale. Prefer să mă retrag atunci când solicitările depăşesc o anumită limită - cea a conştiinţei mele. E logic ca o ordonanţă de urgenţă a Guvernului care să modifice Legea educaţiei trebuie iniţiată şi semnată de ministrul Educaţiei Naţionale şi am delegat dreptul de semnătură pentru a rezolva această problemă doamnei secretar de stat Irina Covaci, care răspunde de minorităţi. Nu mi s-a sugerat aşa ceva (n.r. - să-şi dea demisia).

UDMR a solicitat introducerea unei ordonanţe de acest gen şi coaliţia aflată la guvernare a susţinut această solicitare. Am lăsat această solicitare să-şi parcurgă traseul, dar am declarat că eu nu semnez şi, în acelaşi timp, că îmi voi depune demisia dacă această ordonanţă de urgenţă îşi urmează cursul”, a declarat Popa la B1 TV.

Potrivit acestuia, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă au insistat să nu demisioneze. 

Sâmbătă, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara că formaţiunea pe care o conduce nu va discuta despre priorităţile legislative cu PSD-ALDE până când nu se va rezolva problema legată de ordonanţa privitoare la predarea limbii române în şcolile cu predare în limba maternă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel