De ce a demisionat Dinu C. Giurescu din Parlament și PC

Academicianul Dinu C Giurescu a decis să demisioneze din Parlamentul Romaniei, dar și din Partidul Conservator unde deținea una dintre funcțiile de vicepreședinte. Într-o postare pe blogul lui Radu Tudor, academicianul a explicat motivul acestei decizii.

"De curînd am fost ales vicepreședinte al Academiei Române. Datorită acestui fapt, am decis să mă retrag din Parlament și din toate funcțiile politice deținute pînă în prezent. Este sfârșitul unui capitol al vieții mele, am încercat să lupt pentru identitate românească, pentru educație, pentru toate valorile în care cred. Am 87 de ani, nu mă pot împărți și la Academie și în Parlament.

În plus, nu vreau să intru în nici un fel de discuție legat de compatibilitate și așa mai departe. Le mulțumesc celor care m-au susținut în demersurile mele. Vreau să scriu în continuare și să mă ocup de ceea ce bunicul și tatăl meu au făcut toată viața: studiul istoriei românilor.

Citește și: Zgonea: Și-a dat demisia. Am fost onorat să lucrez cu o asemenea personalitate

Aș fi vrut poate să pot spune că am făcut mai mult, oamenii așteaptă de la noi tot efortul. Cred însă că n-am dezamăgit pe nimeni. Periodic am să-mi expun punctul de vedere la "Punctul de întâlnire", emisiunea în care am deja o colaborare constantă cu dumneavoastră. Să nu-i uităm pe oameni nici o clipă și nici datoria noastră față de ei", a declarat Dinu C. Giurescu.

Profesorul Giurescu a fost ales pe 24 aprilie ca unul dintre vicepreședinții Academiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel