De ce a boicotat USL citirea în Parlament

PLEN REUNIT - SEDINTA - SUSPENDARE - TRAIAN BASESCU
PLEN REUNIT - SEDINTA - SUSPENDARE - TRAIAN BASESCU

Boicotul USL a dat speranțe oamenilor care nu îl mai doresc pe Băsescu la Cotroceni, dar demersul nu a fost finalizat. Prin neîndeplinirea cvorumului de ședință, parlamentarii USL puteau întârzia revenirea lui Traian Băsescu în fotoliul de președinte, dar presiunile externe ar fi dus la același rezultat ca în cazul referendumului, când s-au acceptat reguli impuse din afară. Pentru parlamentari, presiunile din colegiile electorale sunt la fel de importante. Publicul dorește, cu o largă majoritate, să scape de Traian Băsescu. Umilirea judecătorilor CCR a dat satisfacție electoratului. USL și-a mai îndeplinit un obiectiv, tehnic, prin manevra din Parlament. În plus, Valeriu Zgonea a evitat o situație gen Anastase, care în cazul său ar fi fost urmată de un dosar penal, pentru că nu a verificat/constatat îndeplinirea cvorumului de ședință.

Cvorum de ședință a fost asigurat prin decizia USL. PDL, UDMR şi Minorităţile aveau doar 190 de prlamentari, iar prezenţa a fost asigurată de cei de la USL. Judecătorii CCR s-au prezentat în sala de Plen şi au aşteptat aproape trei ore pentru dezbaterile dintre parlamentari. 

Rezultatul amânării e constatarea că USL nu a pierdut majoritatea parlamentară. UNPR nu s-a alăturat UDMR, care a întors, din nou armele.

Dacă Parlamentul nu respecta decizia CCR şi nu adopta cvorumul, Zgonea ar fi fost reclamat la Parchet. Plângerea penală ar fi trebuit să treacă prin filtrul Parlamentului şi probabil nu ajungea să fie anchetat. Mişcarea era însă una pentru Bruxelles. În datele trimise de la Bruxelles, Zgonea ar fi figurat ca un parlamentar cu dosar penal. Astfel s-ar fi alimentat acuzaţiile lui Băsescu, care i-a numit "puşcăriabili" pe parlamentari.

Victor Ponta a preferat să meargă la Internaţionala Socialistă pentru a nu-i fi imputat boicotul. În Parlament el ar fi fost prezent ca şi deputat, dar în ochii Bruxelles-ului el era privit ca premier. Mişcarea lui Victor Ponta este una strategică pentru a se ţine departe de evenimente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel