De câtă apă ai nevoie pentru a SLĂBI. Cori Grămescu: Puțină lume știe asta

Puțină lume știe câtă apă ar trebui, de fapt, să consume. Ne lămurește nutriționistul Cori Grămescu.  

"De multe ori aud și de la clientele mele “vai, dar eu beau apă, câteva pahare pe zi” și atunci realizez cât de puțină lume știe câtă apă ar trebui de fapt să consumăm - 44 de ml de apa per kilogram corp. Hidratatarea este un aspect esențial pentru buna funcționare a organismului nostru, însă e ușor să pierdem din vedere acest aspect, mai ales când avem un program aglomerat și agitat.

Apa are numeroase beneficii

Atunci când bem destulă apă peste zi ne este mult mai ușor să avem un stil de viață echilibrat și sănătos. Când bem suficientă apa și suntem hidratați avem mai multa energie. Sistemul circulator funcționează în parametri buni, iar mecanismele prin care organismul nostru scapă în mod natural de toxine și substanțe nocive funcționează și ele corect.

Hidratarea este, de asemenea, esențială pentru buna funcționare a sistemului nostru digestiv. Multe dintre persoanele care au probleme cu tranzitul digestiv au de fapt dificultăți cu menținerea unui nivel sănătos de hidratare, iar în momentul în care încep să își noteze câtă apă beau, constată că de fapt consumă mai puțin de jumătate din necesarul de apa de peste zi.

Alt aspect benefic pe care îl constată rapid clientele mele care încep să își monitorizeze consumul de apă este că poftele culinare scad în intensitate și frecvență. De multe ori acea senzație de poftă inexplicabilă de mâncare se datorează faptului că nu bem suficientă apă, așa că asigurarea unui nivel optim de hidratare ne ajută să avem și un apetit normal, ușor de controlat.", a scris Cori Grămescu pe Instagram. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel