De Ce nu s-a întâlnit Ponta cu Victoria Nuland. Unde a plecat premierul

ponta daciana
ponta daciana

În presă au apărut speculații privind deplasarea premierului Victor Ponta în străinătate, care a făcut imposibilă o întâlnire cu Victoria Nuland. Unele site-uri au susținut că se află în vacanță. Surse guvernamentale au declarat pentru DeCe News că vizita premierului este una strict personală.

Prim-ministrul Ponta este însoțit doar de soția sa, Daciana. Ei se află într-o țară europeană, a spus sursa DeCe News.  Victor Ponta avea o programare stabilită încă de anul trecut, care nu a putut fi modificată marți, când s-a anunțat vizita d-nei Nuland.

La ora difuzării acestei știri, președintele Traian Băsescu are o întrevedere cu asistentul secretarului american de Stat pe probleme europene și euroasiatice, Victoria Nuland, la Palatul Cotroceni. Presei îi este înterzis accesul. În fața Palatului Cotroceni câteva zeci de persoane protestează împotriva șefului statului.

Victoria Nuland este succesorul lui Philip Gordon în funcția de asistent al secretarului de stat al SUA. Gordon a fost criticat de o parte a opiniei publice din România din cauza poziției sale în chestiunea suspendării președintelui Băsescu din vara trecută.

Potrivit prezentării sale de pe site-ul Departamentului de Stat, Nuland este responsabilă, din funcția pe care o deține, pentru relațiile diplomatice ale SUA cu 50 de state din Europa și Asia, cu NATO, cu Uniunea Europeană și cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Victoria Nuland a fost al 18-lea reprezentant permanent al SUA la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), în perioada 2005 – 2008.  Anterior, ea i-a servit vicepreședintelui american drept consilier pe probleme de securitate externă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel