Urmărește emisiunea live


Davos 2017. Participare record. Preşedintele Chinei, vedeta reuniunii

Cea de a 47-a ediţie a Forumului Economic Mondial (WEF), care va fi organizată în perioada 17 - 20 ianuarie la Davos (Elveţia), va înregistra o participare record, fiind aşteptaţi circa 3.000 de reprezentanţi ai mediului de afaceri şi lideri politici, iar vedeta este preşedintele Chinei, Xi Jinping, care va fi primul şef de stat chinez care va participa la Forumul de la Davos, informează AFP.

În acest an, Forumul de la Davos are drept cuvânt de ordine "un leadership receptiv şi responsabil", a declarat marţi preşedintele fondator al Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab. "Principalul punct de interes al reuniunii din acest an va fi delegaţia chineză fără precedent, care va fi condusă de preşedintele Xi Jinping", a subliniat Klaus Schwab. "Va fi de asemenea un interes sporit pentru întrebările legate de Brexit şi viitorul Europei", a adăugat Schwab. În sfârşit, participanţii vor evoca "aşteptările legate de noua administraţie americană", a spus Schwab, scrie Agerpres.

Noua administraţie de la Casa Albă va fi reprezentată la Davos de Anthony Scaramucci, care face din echipa de tranziţie a preşedintelui Trump, alături de o delegaţie a administraţiei Obama, condusă de vicepreşedintele Joe Biden şi secretarul de stat John Kerry.

La Davos vor fi și noul secretar general al ONU, Antonio Guterres, miniştri reprezentând 70 de ţări, în special state G20, directori generali ai aproximativ 1.000 de companii, personalităţi din lumea divertismentului precum actorii Matt Damon, co-fondatorul ONG-ului Water.org, şi Forest Whitaker, care a demarat o iniţiativă denumită Whitaker peace & Development.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel