David Popovici a revenit în România: Nu sunt obișnuit cu atât de multă atenție. Sunt tot eu, natural

 Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

Avionul în care se află dublul campion mondial David Popovici a aterizat pe aeroportul "Henri Coandă".

UPDATE:  Chestionat în legătură cu programul său competițional din acest an, Popovici a făcut referire în special la Campionatul European de Juniori de la Otopeni, care debutează la începutul lunii iulie.

"Abia aștept să concurez la Campionatele Europene de Juniori (de la Otopeni n.r.) și abia aștept să mă simt ca sportivii maghiari la campionatele mondiale, să simt cum e să concurez la mine acasă. Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne ajute să intrăm cât mai bine în starea de concurs și sincer, abia aștept să ne strige numele și să ne simțim cu adevărat speciali.”

Tânărul înotător a făcut referire la felul în care percepe el efectele performanțelor sale, spunând printre altele că sportul românesc are nevoie de o resuscitare.

"Nu știu dacă sportul va avea o imagine mai bună, mai puternică la noi în țară, în urma acestor rezultate, dar pot să sper că valul pe care l-am creat acum și pe care continui să îl creez va aduce reacții pozitive și va ajuta sportul să progreseze în țara asta, pentru că are clar nevoie de o mică resuscitare. Abia aștept să văd cum am reușit să schimb acest sport și sportul în general în România. Și sper să fi inspirat cât mai mulți oameni. Nu numai să se apuce de vreun sport ci și să aibă o viață mai sănătoasă. Acesta este unul dintre obiectivele mele”, a spus David Popovici, potrivit Mediafax.

Vorbind în continuare despre aceste obiective ale sale, David Popovici a explicat care e filosofia care stă la baza pregătirii sale:

"Eu și cu echipa mea avem filosofia aceasta de a nu atinge niciodată perfectul, dar de a ne îndrepta cât mai mult spre el. Iar eu consider că e valabil în absolut orice domeniu. Atâta timp cât încerci în fiecare zi să devi cea mai bună versiune a ta, eventual vei reuși, chiar dacă asta nu înseamnă perfectul absolut.

Așa că ținta mea este să devin în fiecare zi o versiune mai bună decât a mea, și cred că asta e și o rețetă către o viață fericită.”

UPDATE: "Niciodată nu m-am simțit atât de special, nu am fost niciodată împins așa de la spate. Am făcut totul pentru a obține cel mai bun rezultat. Asta e în special și datorită lui David. Fără el și performanțele lui nu s-ar fi întâmplat asta. Îți mulțumesc, sunt mândru că sunt contemporan cu tine!", a spus Robert Glință.

UPDATE: "Salut! Trebuie să recunosc, nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și atât de multă atenție. Sunt tot eu, natural. Vreau să fac cel mai important lucru, să le mulțumesc celor care au crezut mereu în mine și tuturor românilor care m-au urmărit, în fața ecranelor sau la Budapesta. A fost superb! Multă lume ar vrea să fie în fața mea. Sunt onorat că reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine", a spus David Popovici.

UPDATE: "Sunt foarte fericit pentru această seară. David a demonstrat că sportul ne unește, că sportul poate să fie cel mai bun ambasador al nostru, sportul ne face mândri că suntem români. De foarte mulți ani nu am mai trăit aceste clipe.  Vreau să îi mulțumesc lui David Popovici că a reușit să ne motiveze, să deschidă inimile noastre. A arătat lumii întregi cât de puternici putem să fim. Așa cum au arătat Nadia, Ivan, dar astăzi suntem aici într-un moment istoric. 

Înotul trebuie să fie un sport prioritar, am sprijinit această Federație din prima clipă. Acum suntem aici, cu David, o stea a României. Ne vom puteam mândri cu el mult timp. Are doar 17 ani, mulți înainte în care poate câștiga multe medalii. Talentul nu este de ajuns. David, prin munca sa, prin disciplina lui, prin lejeritatea de adolescent, a arătat că este un model de urmat. Suntem în stare să fim ca David? Vreau să le mulțumesc părinților, antrenorilor lui, Federației care a stat mereu lângă el”, a spus Eduard Novak, ministrul Sportului.

_________________________________________________

Camelia Potec, președintele Federației de Natație, conduce delegația care îl întâmpină pe David Popovici.

„Avem în continuare probleme, bugetul nu este cel despre care s-a vorbit. Nu vreau să discutăm acum despre asta, nu vreau să umbresc cele două medalii de aur ale lui David. De mâine, vom începe să discutăm”. Camelia Potec a vorbit despre surprizele pe care le pregătește David Popovici: „David a încercat deja să înoate și 400 de metri. Performanțele lui sunt foarte bune deja. Cu siguranță, el ne va mai surprinde și cu alte lucruri. Noi trebuie să fim alături de el și să îi respectăm programul de pregătire. Nu are vacanță. A avut o zi liberă, petrecută tot la bazin, la Budapesta”, a spus Camelia Potec, potrivit gsp.ro.

Urmeaza ca David Popovici să facă primele declarații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel