David Cameron, scrisoare pentru Klaus Iohannis: Marea Britanie susține combaterea corupției

Foto: theguardian.co.uk
Foto: theguardian.co.uk

Premierul britanic David Cameron i-a trimis o scrisoare de felicitare președintelui ales al României, Klaus Iohannis, arătându-și disponibilitatea de a-l ajuta în eforturile de combatere a corupției.

"Marea Britanie și România au dezvoltat un parteneriat puternic, bazat pe valori și obiective comune, precum și pe legături interumane. Aștept cu interes să colaborăm pentru a întări pe mai departe aceste relații și cooperarea dintre țările noastre. Campania dumneavoastră prezidențială a demonstrat o hotărâre clară în ceea ce privește combaterea corupției, creșterea responsabilității și îmbunătățirea transparenței în anii care vor veni. Marea Britanie este gata să vă susțină în demersul de a face schimbări sistematice în acest domeniu", se arată în scrisoarea lui Cameron, postată pe Facebook de către Ambasada Marii Britanii la București, conform Agerpres.

Premierul britanic mai spune că așteaptă cu interes să colaboreze cu noul președinte al României în interiorul Uniunii Europene, pentru a răspunde unor "provocări comune", precum criza din Ucraina și reforma UE.

Șeful UE: Ne decurcăm și fără Marea Britanie. Fără Franța, suntem morți

"Lupta împotriva șomajului, promovarea creșterii economice și a competitivității europene la nivel global servesc interesele tuturor statelor membre ale Uniunii, la fel ca și gestionarea presiunilor aduse de migrație, așa cum am subliniat în discursul meu din luna noiembrie. Dorim să colaborăm cu toți partenerii noștri europeni pentru a realiza aceste schimbări și sper să le discutăm împreună în viitorul apropiat", conchide David Cameron.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, i-a mulţumit recent premierului britanic pentru "frumoasa scrisoare de felicitare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel