Datoria publică a României. Elena Cristian: Toate guvernele s-au împrumutat pentru cheltuielile curente

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Jurnalista Elena Cristian, redactor șef DCBusiness, a vorbit despre datoria publică a României și cum s-a ajuns la o explozie a acesteia.

"Nu numai că am avut o explozie a datoriei publice, mai mult decât o dublare, am avut şi o creştere economică foarte mare care trebuia să se vadă în dezvoltarea României. Concluzia mea este clară: toate guvernele s-au împrumutat pentru cheltuielile curente. Nu au fost nici măcar împrumuturi din criza din 2009, 2010, 2011 de la FMI, suma acea imensă nu a fost pentru investiţii, pentru dezvoltare. S-au împrumutat să plătească pensii, salarii, cheltuieli curente, achiziții de bunuri curente, nu pentru investiții.

Rostogolind sume foarte mari, plătim dobânzi foarte mari. Anul trecut, a fost nevoie de împrumuturi atât de mari pentru că s-a încasat mai puţin, a fost un an de criză, au fost păsuite de la plată multe dintre firme, Sigur că dacă păsuieşti de la plată şi nu încasezi, trebuie să plăteşti salariile, trebuie să iei de undeva. Te duci şi te împrumuţi pentru că nu s-au încasat sume foarte mari. Au fost toate acele facilităţi acordate firmelor, în aşa fel încât plătit mult mai târziu. Unele facilități încă există", a spus Elena Cristian, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3. 

De la 19,3%, datoria publică a României a ajuns, în acest moment, la 47,3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel