Urmărește emisiunea live


Date ALARMANTE: 100 de milioane de oameni vor cădea în sărăcie extremă

Președintele Băncii Mondiale, David Malpass a făcut un anunț îngrijorător privind criza sanitară provocată de COVID-19.

David Malpass, președintele Băncii Mondiale a avertizat că până la 100 de milioane de oameni vor cădea în sărăcie extremă din cauza COVID-19, informează Agerpres, citând AFP.  În aceste condiţii, este "imperativ" ca toţi creditorii să reducă datoria ţărilor sărace, spune David Malpass.

"Vulnerabilităţile legate de datorii sunt ridicate şi este imperativ pentru ţările îndatorate să vadă lumina de la capătul tunelului pentru ca noi investitori să poată veni în număr semnificativ", a adăugat preşedintele Băncii Mondiale.

În luna aprilie, ţările din G20 au decis să suspende, până la finele lui 2020, rambursarea datoriilor pentru cele mai sărace ţări. Până în luna octombrie acestea se vor pronunța dacă prelungesc moratoriul până în 2021 în privința celor 76 de țări vizate.

Cu toate acestea, David Malpass a apreciat că prelungirea moratoriului nu va fi suficientă în contextul în care încetinirea economică va face ca aceste ţări, care au deja dificultăţi în a oferi o plasă de siguranţă socială pentru cetăţenii lor, vor avea dificultăţi în a-şi rambursa datoriile.

Numărul celor care trăiesc în sărăcie extremă, adică cu mai puţin de 1,90 dolari pe zi, a continuat să crească de la debutul pandemiei. Anterior, s-a estimat că 60 de milioane de persoane vor cădea în sărăcie extremă din cauza COVID-19, însă cele mai recente estimări vorbesc de un număr cuprins între 70 şi 100 milioane de persoane, "iar acest număr ar putea creşte dacă pandemia se agravează sau se prelungeşte", susţine David Malpass.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel