Dată învestire Guvern Cîțu. Orban: Nu putem fi de acord cu așa ceva!

Ludovic Orban a arătat când va avea loc învestirea noului Guvern Cîțu.

'Trebuie să vă spun că sunt profund neplăcut surprins de decizia Birourilor permanente reunite. S-au stabilit doar zilele de audiere în comisii a candidaților de miniștri. Nu s-a stabilit data plenului! Propunerea noastră a fost foarte clară prin care am solicitat să se facă audierea în comisii, iar, ulterior, cât de repede, plenul să aibă loc fie joi, fie lunea viitoare. Nu îmi aduc aminte ca o decizie a Birourilor permanente reunite să nu se stabilească data reuniunii plenului în calendarul procedurii de învestire,.' a precizat Ludovic Orban.

'Acest fapt îmi arată că majoritatea PSD din Birourile permanente reunite este cantonată de o atitudine iresponsabilă și de o tergiversare a procedurilor constituționale de învestire a Guvernului (...) Vom solicita convocarea cât mai rapidă a Birourilor permanente reunite astfel încât să se stabilească data.' a mai spus Orban.

'Nu putem fi de acord ca luni să se întâlnească Birourile și luni să se stabilească ședința de plen. Aici este vorba despre o informare corectă a tuturor parlamentarilor, care trebuie să participe la proceduri. Orice tergiversare și șmecherie procedurală nu fac decât  să afecteze desfășurarea procedurii în conformitate cu prevederile regulamentare (...) Noi ne-am străduit să negociem astfel încât să obținem majoritate.' a menționat luni seară Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel