Darren Cahill - semnal de alarmă privind valoarea premiilor. Simona este avantajată

Captură video
Captură video

Valoarea premiilor pentru jucătoarele care ajung în fazele finale ale turneelor este consistentă, însă acest lucru creează un dezechilibru între jucătoarele de top și cele de pluton.

Modul în care sunt repartizate premiile e ideal pentru jucătoare de top, cum este Simona Halep. Darren Cahill a încercat să tragă un semnal de alarmă privind repatizarea premiilor. El arată că pentru ca tot mai mulți jucători să progreseze și să se simtă confortabil financiar, e nevoie ca aceștia să fie stimulați suplimentar.

Darren Cahill a vorbit despre acest aspect, explicând că mulți sportivi cu potențial sunt nedreptățiți și li se barează drumul, nefiind premiați cum se cuvine. El a dat chiar exemplul de la Dubai, unde un sportiv calificat în semifinale câștigă de patru ori mai mult decât unul care se oprește în sferturi. O diferență care e nejustificată, în opinia tehnicianului Simonei Halep, conform Eurosport.

Diferențe prea mari

"Sunt pentru creșterea premiilor la Grand Slam-uri, însă ATP și WTA trebuie să-i ajute și pe jucătorii clasați mai jos. Sunt prea mulți bani la vârf. Premiile se dublează practic cu fiecare rundă. La Dubai, diferența la bani a fost de patru ori între un sfert de finală și o semifinală", a scris Darren Cahill pe pagina sa de Instagram.

Tenisul este un sport care necesită investiții uriașe. În țările civilizate, jucătorii de perspectivă sunt înscriși în diferite programe și sunt susținuți pentru a-și atinge potențialul, mai arată sursa citată. În țările din lumea a doua sau a treia e, însă, extrem de dificil ca sportivii talentați să aibă o șansă reală. Asta și ca urmare a modului în care ATP și WTA aleg să premieze performanțele.

Simona Halep a fost recompensată pentru victoria de la Dubai cu un cec în valoare de 698.860 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel