Darren Cahill, decizie radicală în privința Simonei Halep: Nu voi mai face asta!

Antrenorul australian Darren Cahill a declarat că nu va mai discuta atât de des pe teren cu Simona Halep, cum a făcut-o la meciurile de la Indian Wells şi Miami, fiind de părere că jucătoarele ar trebui să se descurce mai mult singure, informează tennis.com.

"Ştiu că folosesc aceste oportunităţi în circuitul WTA, ca antrenor al Simonei Halep. Folosim mult aceste ocazii acum, ea învăţând modul meu de lucru, iar eu mai multe despre ea. Nu cred că o să mă mai vedeţi făcând la fel cu Simona. Nu ai voie să faci asta la turneele de Grand Slam şi este important ca jucătoarele să-şi rezolve ele însele problemele", a declarat Cahill la ESPN, unde comentează meciuri din ATP.

Astfel de intervenţii în timpul meciurilor sunt interzise în circuitul băieţilor şi la turneele de Grand Slam. Cahill vede în ele atât o parte pozitivă, că îl ajută pe antrenor să-şi cunoască mai bine eleva, dar şi una negativă, prin faptul că jucătoarele devin dependente de intervenţiile tehnicienilor.

"Asta se întâmplă când înveţi cel mai mult despre jucătoare. Nu aş fi avut şansa să experimentez asta. Aşa că sunt multe avantaje şi de asemenea ştiu, din perspectiva TV, că oamenilor le place. Am totuşi îndoieli pentru că eu cred că multe jucătoare se bazează pe ele prea mult şi au nevoie prea mult de astfel de intervenţii. Dar pot vedea şi latura pozitivă în acelaşi timp. Responsabilitatea unui antrenor este să o înveţe pe jucătoare să-şi rezolve singură problemele", a adăugat Cahill.

La Indian Wells şi, mai ales la Miami, Halep a apelat mult la sfaturile lui Cahill, dar acestea au avut efect din ce în ce mai puţin asupra jocului ei, cu cât erau mai dese. În meciul cu Timea Bacsinszky, pierdut, cu 6-4, 4-6, 2-6, românca a vorbit cu antrenorul ei şi când conducea şi când era condusă şi între seturi, ajungând spre finalul setului al treilea să lase impresia că nu îl mai ascultă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel