Darius Vâlcov, CONDAMNARE. Liviu Dragnea: Mi-este foarte greu...

Liviu Dragnea a făcut primele declarații după ce Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost condamnat, primă instanță, de ÎCCJ, la opt ani de închisoare.

”E o condamnare în primă instanță, nu-s jurist, nu-s avocat, mi-este foarte greu să comentez o astfel de decizie, am o părere de rău, dar până la decizia definitivă mai este. Sunt milioane de români care au avut în 2017 și or să aibă în continuare salarii mai mari, pensii mai mare datorită unui program de guvernare la care Darius Vâlcov a avut o contribuție determinantă și-mi pare rău că se întâmplă asta. Nu pot să spun că e nedreaptă decizia instanței, că nu știu dosarul. Guvernul va decide dacă va rămâne sau nu acolo, nu am propus pe nimeni în aparatul Guvernului, nici nu o să propun să plece cineva” a afirmat Liviu Dragnea, președintele PSD. 

DNA a cerut pedeapsă maximă

Procurorul DNA a cerut pedepse cu executare, pentru inculpații din dosar, care să fie orientate spre maximul prevăzut de lege. Totodată, ei au cerut confiscarea bunurilor găsite la percheziții, printre care trei lingouri din aur şi 172 tablouri.

Acuzațiile la adresa lui Vâlcov

Vâlcov a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influenţă, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel